MORGEN BIJ JOU OP TAFEL?

Zo lady, weet jij al wat je morgen gaat eten? Geen stress, Pop-up kok Suzanne Kroon heeft weer een lekker gerechtje voor je verzonnen. Het gaat om gezonde bloemkoolrijst met een lekkere spicy kipburger. Lees snel verder voor het recept.

Healthy bloemkoolrijst met komkommersalade & spicy kipburger

Zin in een lekker en ook nog een gemakkelijk receptje? Dan kan ik je deze bloemkoolrijst met komkommersalade & spicy kipburger echt aanraden! Het is licht, fris en toch vult het goed. Bloemkool heeft een vrij neutrale smaak. Als je het lekker kruidt heb je misschien niet eens door dat het geen rijst is. Ik gaf het een Marokkaans tintje met o.a Ras el Hanout (zie na de ingrediënten).

Ingrediënten (let op: per persoon!)

1 kleine bloemkool

Halve komkommer

150 gram kippendij gehakt. Dit is iets vetter maar wel malser (wil je mager vraag dan aan de slager om van kipfilet gehakt te draaien)

Chili vlokken

2 theelepels Ras el hanoet

1 theelepel Paprikapoeder

Verse knoflook gehakt (naar smaak)

Verse koriander (hou je er niet van gebruik dan peterselie)

4 grote champignons fijn gesneden.

Halve rode peper (hou je echt van spicy voeg dan wat meer toe)

Sap van halve limoen

Beetje suiker (Mo zal dit ingrediënt ongetwijfeld weglaten, maar ik doe het er lekker wel in)

Olijfolie om mee te bakken

Ras el hanoet.

Het is een Marokkaans kruidenmengsel dat vaak uit wel 20 verschillende specerijen bestaat. Het is iedere keer anders. Het betekent letterlijk: “Het beste van de winkel” en daardoor kan de samenstelling per maand en per winkel veranderen. Meestal zit er in ieder geval komijn, kaneel, zwarte peper, piment en gember in. Aangevuld met nog een heleboel andere specerijen.

Bereidingswijze bloemkoolrijst, kip en komkommersalade

De bloemkoolrijst maak je als volgt. Was de bloemkool en dep hem droog. Maal het fijn in je keukenmachine. Maar niet te fijn want dan wordt het snel papperig.

Doe het gehakt in een mengkom en voeg toe: 1 theelepel Ras el Hanout, 1 theelepel paprikapoeder, teentje knoflook, handje gehakte koriander, halve gehakte rode chilipeper, fijn gesneden champignons en wat zeezout.

Kneed het gehakt door elkaar en vorm er met vochtige handen burgers van (dan blijft het mengsel minder aan je handen plakken). Vind je je gehakt wat te nat, voeg dan een klein beetje paneermeel toe.

Was de komkommer en snijd met een kaasschaaf lange linten. Doe de linten in een mengkom voeg wat chilivlokjes, zeezout,en limoensap en (eventueel) een beetje suiker toe. Meng dit goed en laat het even intrekken.

Bak de kipburgers in een pan of grillpan ongeveer 10-15 minuten met een klein beetje olijfolie op matig vuur.

Zijn de burgers bijna klaar zet dan de bloemkoolrijst op. Neem een pan en verhit deze.
Doe er een scheutje olijfolie in en wat gehakte knoflook. Fruit dit even kort en schep daarna de bloemkool rijst erdoor. Bak dit op hoog vuur een paar minuten aan. Niet te lang, want je wilt wel dat het knapperige blijft.

Zet het vuur uit en breng alles op smaak met een theelepeltje Ras el Hanout en zout.

bloemkoolrijstBon Appetit!
xoxo Suus

Ps: zin in meer recepten van Suzanne? Check dan haar account op insta: @suusthekitchenbitch