DIT MOET JE LEZEN!

Wil jij je huid écht in topvorm houden en rimpeltjes zo lang mogelijk uitstellen? Dan is het dagelijkse gebruik van 2 bepaalde producten een absolute must. Het ene ken je waarschijnlijk wel, maar het andere is nog lang niet bij iedereen bekend. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder. 

Maar liefst 90% van vroegtijdige huidveroudering wordt veroorzaakt door schadelijke externe invloeden. Dit is niet alleen UV-straling, maar ook luchtvervuiling. Toch smeren veel mensen ter bescherming van hun huid alleen een product met een SPF (sun protection factor alias zonnebrand), dat enkel tegen uv-straling beschermt. Vaak wordt dit product ook nog eens alleen tijdens zonnige dagen gebruikt. Maar hiermee doe je je huid echt te kort en bevorder je o.a. de vorming van rimpels. Huidtherapeute Silvia Scheurwater van de Van Rosmalenkliniek legt hieronder precies uit waarom dit zo is en hoe je je huid beter kunt beschermen.

Silvia, waarom is het smeren van alleen een SPF onvoldoende tegen huidveroudering?

Behalve UV-straling hebben ook luchtvervuiling, infraroodstraling, roken en stress een negatieve invloed op je huid. Door deze invloeden wordt een oxidatieproces op gang gebracht, waardoor vrije radicalen ontstaan. Deze vrije radicalen zorgen ervoor dat je collageen oplost, met als gevolg huidverslapping en veroudering. Een breed spectrum zonbescherming SPF50 zorgt ervoor dat enkel 55% van de vrije radicalen veroorzaakt door UV-straling tegenhouden worden. En niet de rest van de vernietigende vrije radicalen die veroorzaakt worden door andere externe invloeden. Hiervoor heb je een product met een sterke anti-oxidant (EPF) nodig. EPF staat voor “environmental protection factor” en is een gecertificeerde maatstaf voor een correct geformuleerde, gestabiliseerde antioxidant. Zorg dus altijd dat je dag begint met een combinatie van zowel een SPF als een EPF. Als goede EPF kan ik bijvoorbeeld de antioxidanten van Skinceuticals aanbevelen.

Waarom moet je ook een SPF gebruiken als de zon niet schijnt?

UV-A straling dringt dwars door de wolken en glas heen. Daarom moet je dus niet alleen in de zomer, maar dagelijks (ook op bewolkte dagen) je huid goed beschermen. Om veroudering van je huid zo veel mogelijk tegen te gaan is voortdurende bescherming tegen UV-stralen dus een must.

Nog andere tips voor een blakend huidje?

Het beste resultaat krijg je door je huid van meerdere kanten aan te pakken. Dit wil zeggen goede bescherming, geregeld stimuleren, de juiste skincare en make-up die je huid niet verstopt en je huid in topconditie brengen door regelmatig de huidtherapeut of cosmetisch arts te bezoeken. Skincare is van groot belang en kan ontzettend veel voor je huid doen als je maar het juiste gebruikt. Ingrediënten als glycolzuur, vitamine C en retinol/vitamine A-zuur spelen hierbij een belangrijke rol. Helaas vind je deze producten niet in de winkel. Maar voor een advies op maat kan je altijd vrijblijvend contact opnemen met de Van Rosmalenkliniek.

Nou lady’s, na deze toelichting van Silvia zal het jullie wel duidelijk zijn dat een goede EPF en SPF onmisbaar zijn op de wastafel én in de handtas. Ik gebruik beiden al, maar zal toch ook nog wat beter en vaker deze producten op smeren!

?Mo

Hi, ik ben Mo en ik zorg ervoor dat je een paar keer per week een leuke nieuwe blog krijgt voorgeschoteld bij Forever 39. Wil je meer weten over mij? Klik dan hier.

( 399 keer in totaal bekeken, 1 keer vandaag bekeken)

Copyright © 2016 - Forever39.nl - Alle rechten voorbehouden.

CONTACT