HALLOWEEN POMPOENSOEP

Halloween komt er bijna weer aan, een goede reden om jezelf eens op een pompoen te storten. Gelukkig heeft pop-up kok Suus weer een lekker recept kant en klaar voor je liggen. Lees snel verder hoe je haar verrukkelijke én verantwoorde pompoensoep maakt!

Herfst betekent voor mij pompoen!

Ik ben echt gek op pompoen. Het is een veelzijdige groente die je bijna overal wel in kan verwerken, bv in je ontbijt, lunch en als bij of hoofdgerecht.
Met pompoen kun je werkelijk alle kanten op van grillen tot bakken, roosteren, poffen, in soep, stamppot, of in een salade. Eerder maakte ik al een lekkere geroosterde pompoencreatie en een pompoensalade voor jullie. En deze keer een smakelijk soepje!

Spicy pumpkin, zoete aardappel soepje

Ingrediënten
1 hele hokkaido pompoen
1 flinke zoete aardappel
2 rode pepers
1 grote teen knoflook
1 rode ui
1 groente bouillon blokje
1 liter water

Bereidingswijze

Verwijder de pitten en schil van de pompoen en snijd deze in kleine stukken.

Schil en snijd ook de zoete aardappel in gelijke stukken.

Snipper de ui, maak de knoflook schoon en verwijder de zaadlijsten en pitten uit de rode peper.

Fruit de ui, knoflook en rode peper aan in een pan zodat alle smaken goed vrijkomen. (Let op dat het niet bruin wordt)

Nu mag de pompoen en zoete aardappel er ook bij. Laat ze even mee fruiten.

Voeg 1 liter water er aan toe en het groente bouillon blokje.

Tip : Je kan natuurlijk ook je eigen groente bouillon trekken als je geen blokje wilt gebruiken. Daar kan je eventueel de schil van de pompoen voor gebruiken voor nog meer smaak.

Laat dit ongeveer 20 min op een laag vuurtje pruttelen. Als de pompoen en aardappel gaar zijn kan je met een staafmixer de soep glad pureren.

Nu is de soep klaar om opgediend te worden. Ik heb er nog wat extra chili vlokjes overheen gestrooid en wat koriander.

Variatie tip met knapperige pompoenpitten

Was de overgebleven zaden onder koud water en dep ze droog in een theedoek. Verwarm vervolgens je oven voor op 150 graden en meng de pitten met kokosolie (ongeveer een eetlepel per pompoen), en leg ze op een metalen bakplaat . Bak ze 25 minuten tot de pompoenpitten goudbruin kleuren en knapperig zijn.

Strooi dit over de soep voor een extra bite.

Weetje

Pompoenen bevatten weinig calorieën, vet en natrium en zijn rijk aan vezels. Ze zijn goede bronnen van vitamine A, vitamine B, kalium, eiwit en ijzer.

N.B Het geroosterde brood is optioneel de soep vult genoeg om het zonder brood te eten.

Bon appetit!

xoxo Suus

Ps: zin in meer recepten van Suzanne? Check dan haar account op insta: @suusthekitchenbitch