IS JOUW HUID WINTER PROOF?

Heb jij je skincare al aangepast aan het seizoen waarin we leven? Door bijvoorbeeld rijkere crèmes te gebruiken, die meer hydrateren? Nee? Aai….. lees dan snel het verhaal van huidtherapeute Silvia Scheurwater van de Van Rosmalen kliniek.

Je huid in de winter

De winter heeft een andere invloed op je huid dan bijvoorbeeld de zomer. Waar de zomerzon zorgt voor een dikkere hoornlaag, zorgen grote temperatuurswisselingen in de winter juist voor een drogere, vochtarme huid. Je huid voelt trekkerig aan en je kan kleine droogtelijntjes waarnemen. Het is dus niet alleen van belang om je lichaam goed warm te houden in de winter, kijk vooral naar waar je huid behoefte aan heeft.

Verschil winter en zomer skincare

In de winter wordt de huid droger en vochtarmer en heeft andere behoeften dan in de zomer. Bescherm je huid daarom met een voedende, hyrdraterende dagcrème en altijd met een SPF (Sun Protection Factor). Want tijdens de koude maanden is de ozonlaag dunner, en kan de atmosfeer minder uv-straling absorberen, waardoor de huid ook in de wintermaanden wordt blootgesteld aan schadelijke zonnestraling.

In de zomer zorgt Uv-straling ervoor dat de hoornlaan van je huid verdikt, waardoor talg minder goed naar buiten kan en je meer last krijgt van puistjes, een grauwe huid en meer pigmentvlekken. Om deze hoornlaag te verdunnen moet je exfoliëren. Dit zorgt ervoor dat dode huidcellen en schilfertjes van je huid verwijderd worden. Zonder dit laagje “oude huid”, kan de nieuwe huid eronder beter hydrateren. Exfoliëren kan bijvoorbeeld op een uitstekende manier met de Foamer15 van Dermaceutic. Dit product haalt dagelijks de deken van dode huidcellen van je huid, waardoor je huid na een week gebruik al gladder en zachter aanvoelt en meer glanst. De producten die je daarna op je huid aanbrengt kunnen daardoor veel dieper de huid inwerken. Glycolzuur werkt tevens hydraterend en anti-aging en werkt oplichtend voor pigmentvlekjes.

De Nr. 1 huidtherapiebehandelingen in de wintermaanden

De wintermaanden zijn ideaal om een dikke, vette hoornlaag, pigmentvlekken en couperose aan te pakken. Zodra je huid haar zomerbruine teint kwijt is, kun je starten met IPL behandelingen en peelings. Onze nummer 1 winterbehandelingen, die ervoor zorgen dat je na een paar behandelingen weer een egaal huidje hebt en minder make-up nodig hebt om pigmentvlekken en rode adertjes te camoufleren.

En een leuke bijkomstigheid…..de warmte die tijdens de IPL-behandeling vrijkomt in de huid zorgt voor collageenaanmaak en verstrakking van de huid.

Is je huid niet geschikt voor IPL-behandelingen, omdat je bijvoorbeeld een getinte of donkere huid hebt, last hebt van melasma (hormonale pigmentvlekken) of is de conditie van je huid niet optimaal? Dan kunnen peelings uitkomst bieden. Er zijn verschillende peelings per huidindicatie. Ik kan samen met jou een behandelplan opstellen met de peeling die het beste past bij jouw huid. Na een aantal behandelingen zie je dat de conditie van je huid verbetert en puistjes en pigmentvlekken verminderen. Met de juiste skincare producten kun je dit vervolgens goed onderhouden. Kortom, kies ook dit seizoen de beste behandeling voor je huid!

silvia scheurwaterHartelijke groet,

Silvia Scheurwater

Huidtherapeute

 

Hi, ik ben Mo en ik zorg ervoor dat je een paar keer per week een leuke nieuwe blog krijgt voorgeschoteld bij Forever 39. Wil je meer weten over mij? Klik dan hier.

( 61 keer in totaal bekeken, 1 keer vandaag bekeken)

Copyright © 2016 - Forever39.nl - Alle rechten voorbehouden.

CONTACT