LOWCARB AVOCADO COURGETTI

Let jij een beetje op je figuur? Of wil je afvallen? Dan is niet alleen op de juiste manier sporten van belang, maar zeker ook wat je eet. Gelukkig helpt pop-up kok Suzanne Kroon ons vandaag weer met een lekker én zeer verantwoord gerechtje!

Romige courgetti met avocado pesto & geroosterde tomaatjes.

Ingrediënten:

– 1 grote courgette
– 1 eetbare avocado
– 1 pot biologische basilicum
– extra vierge olijfolie
– peper, zout naar smaak
– knoflook
– beetje citroensap
– stukje parmezaanse kaas
– 2 eetlepels geroosterde pijnboompitjes
– 5 stuks roma tomaatjes gehalveerd
– peper & zout na smaak

En je hebt een spiraalsnijder nodig.

Hoe?
Allereerst de courgetti, hoe maak je deze? Was de courgette en draai hem rond als een potlood in de spiraalsnijder. Voor dit recept heb ik de courgette even kort in de wok gedaan, zodat hij warm is maar nog wel knapperig. Maar je kan de courgette zeker ook rauw eten.

Een tip voor keukenprinsessen met wat minder tijd: courgetti kan je tegenwoordig ook kant en klaar bij veel supermarkten kopen (b.v bij Albert Heijn).

Dan de bereiding van de tomaatjes. Doe de gehalveerde tomaatjes in een ovenschaal met wat uitgeperste knoflook, peper, zout en wat olijfolie.
Verwarm de oven voor op 220 graden en bak de tomaatjes ongeveer 10 minuten. Hoelang is afhankelijk van de grootte.

Tot slot de avocadopesto. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan totdat deze lichtbruin zijn. Haal alle blaadjes van de basilicumplant. Pel een knoflookteentje en ontdoe de avocado van schil & pit. Je kan een hakmolen, staafmixer of keukenmachine gebruiken om de avocadopesto te maken. Hak de basilicumblaadjes, knoflook, pijnboompitten, wat citroensap, de avocado en de Parmezaanse kaas tot het een gladde substantie is. Hou je van wat romiger? Voeg dan wat extra vierge olijfolie toe. Breng de avocado pesto op smaak met zout & peper.

Nu ben je bijna klaar. Meng een flinke eetlepel avocadopesto door de courgetti en leg dit op het midden van een mooi bord.
Leg daar bovenop wat van de geroosterde tomaatjes en garneer het af met een basilicum blaadje, zwarte olijven, parmezaanse kaas & wat pijnboompitjes.

Heerlijk als lunch maar kan zeker ook als avondmaaltijd worden gegeten.

Eet smakelijk !

Variatie tips:

– Ook heerlijk met in knoflook gebakken gamba’s voor wat extra eiwitten
– Of maak het eens met een gepocheerd ei.

Weetjes over de avocado

Avocado is officieel een vrucht en geen groente zoals vaak gedacht wordt. Avocado bevat best wat calorieën en vetten, maar laat dat geen reden zijn om deze heerlijke vrucht te negeren. De populaire avocado bevat namelijk alleen maar enkelvoudige onverzadigde vetten en die hebben we nodig. Natuurlijk wel met mate, dus elke dag een hele avocado eten is misschien niet zo een goed idee.

Maar de vrucht bevat meer dan alleen goede vetten. Zo zitten er in avocado veel vezels, wat goed is voor de spijsvertering. Daarnaast bevat avocado de vitamine B, C, E en K en eiwitten. Door de gezonde vetten en eiwitten is het dus een prima vleesvervanger.

xoxo Suus

Ps: zin in meer recepten van Suzanne? Check dan haar account op insta: @suusthekitchenbitch