SNEL & SLANK: ITALIAANSE OVENSCHOTEL

5Nog geen plannen voor het avondeten en vandaag weinig tijd over? En wil je qua lijn ook een beetje voorsorteren op die zwoele zomerdagen die ongetwijfeld gaan komen? Check dan mijn recept voor een Italiaanse ovenschotel. Snel, gemakkelijk en bikiniproof, wat wil een zelfbewuste vrouw anno 2017 nog meer? Je hebt er niet veel voor nodig; de basis is vooral groenten. Mooie gelegenheid om eens diep in je koelkast te duiken, want alle groenten worden goedgekeurd voor dit recept. Dus kom maar door met die wortelen, paprika, uien, broccoli, courgette, kool, tomaat en ga zo maar door. Gebruik ook gerust groenten die misschien niet meer moeders mooiste zijn, want eenmaal verwerkt in deze heerlijke schotel komt het uiteindelijk allemaal goed. Trust me.

Wat heb je nodig voor de Italiaanse ovenschotel?

  • Groenten! Mijn favo’s zijn: paprika, uien, oesterzwammen, tomaten, broccoli en olijven
  • gezeefde tomaten in een fles (zonder suiker)
  • 5 knoflooktenen
  • Parmezaanse kaas
  • een scheut olijfolie
  • smaakmakers zoals bijvoorbeeld knoflookpoeder, kappertjes, peperkorrels, verse kruiden, 1 ansjovisje, reepjes van de schil van een biologische citroen (verrassend lekker!).

Hoe?

Verwarm de oven op 180 graden. Snij alle groenten in niet te kleine stukken en doe alles in een ovenschaal. Halveer de knoflooktenen en leg ze met schil en al op de groentenmelange. Meng het geheel met de olijfolie, een flinke scheut van de gezeefde tomaten en smaakmakers naar keuze (behalve de verse kruiden, die voeg je pas toe als alles klaar is). Doe de schaal in de oven en roer na 10 minuten het geheel eens om. Na +/- 15 minuten is alles klaar (check of je er gemakkelijk met je vork in kunt prikken). Voor het opdienen garneren met verse kruiden en Parmezaanse kaas. Niets meer aan doen!

nb: wil je meer tips om op een relaxte manier ‘summerproof’ te worden? Check dan vooral even de speciale rubriek ‘Get in shape‘.

5