VEGETARISCHE CLUBSANDWICH

Pffff…… gelukkig! Pop-up kok Suus is weer terug van vakantie en helpt je met het kiezen van lekkere en verantwoorde gerechtjes. Vandaag een gezonde en vegetarische Club sandwich. Suus, vertel, hoe sleutel je deze in elkaar?

Verantwoorde Club Sandwich van biologisch speltbrood.

Soms heb je gewoon zin in een lekker broodje. En aangezien ik gek ben op een Club sandwich dacht ik eens een gezonde variant hier van te maken. Ik deel graag mijn verantwoorde club sandwich recept met jullie. Ik vond hem in ieder geval heerlijk!

Ingrediënten

4 sneetjes geroosterd biologisch speltbrood
plakjes roma Tomaat
Hand baby spinazie
2 eetlepels Hüttenkäse
Balsamicostroop optioneel (het recept hiervan is al eerder verschenen)

Zelfgemaakte tapenade van o.a olijven en gemarineerde tomaatjes, gemaakt van de volgende ingrediënten.

6 zongedroogde sud ’n sol tomaatjes
15 st groene olijven
15 st zwarte olijven
2 tenen knoflook
3 el extravierge olijfolie
stukje Parmezaanse kaas,
Pijnboompitjes

Zo maak je een vegetarische club sandwich

Blend de ingrediënten van de tapenade fijn in een keukenmachine. Maak het niet te glad, zodat je tapenade nog een beetje structuur behoudt. Is je tapenade te droog, voeg dan nog wat extra olie toe. Let er wel op dat je geen zout toevoegt. Olijven zijn van zichzelf al vrij zout en extra zout is dus niet nodig!

Begin op tijd met het toasten van alle sneetjes brood en snij de tomaat in plakjes.

1ste laag beleg je met spinazie en de Hüttenkäse.
2de laag spinazie met tomaat
3de laag spinazie met de tapenade.

Steek 2 prikkers in de gestapelde lagen en snijd het overdwars door.

Garneer eventueel af met wat balsamicostroop.

Geniet van je vegetarische clubsandwich!

xoxo Suzanne

Ps: zin in meer recepten van Suzanne? Check dan haar account op insta: @suusthekitchenbitch