BOER ZOEKT VROUW, DE START

Verslind jij alles wat met “Boer zoekt vrouw” te maken heeft? Volg dan vanaf nu bij Forever 39 wekelijks de gevatte terugblik van schrijver en interviewer Carien van der Wal. Lees hieronder haar analyse van de aflevering van afgelopen zondag.

Ik ben dol op de plattelandsromantiek van Boer zoekt Vrouw. Het programma wekt bovendien regelmatig op de lachspieren en is dus ook nog eens goed voor de gezondheid. Bovendien: van de liefde krijg je nooit genoeg.

Over twee dagen is het Valentijnsdag. Niet geheel toevallig wordt aflevering 1 van het nieuwe seizoen Boer zoekt Vrouw oftewel zoeken naar Koepido, op de zondag ervoor uitgezonden. Ik kijk nooit tv maar hiervoor blijf ik thuis. Vanavond met thee en roze hartvormige cakejes. Al maanden verheug ik me op sappige weilanden en stuiterende koeien. Op zwijgzame boeren op tractoren en grenen interieurs die ooit modern waren.

Ik bewonder de vrouwen die hebben geschreven. Hoe ga je lachend van het erf als je al in de eerste ronde naar huis wordt gestuurd? En dat onder het oog van een paar miljoen kijkers. De camera registreert het genadeloos. Maar lieve dames, alsjeblieft stop met knutselen. Het is niet leuk en valt allang niet meer op. Stuur gewoon een brief. En zeg alsjeblieft niet dat je een vriend voor het leven zoekt of een maatje. Neem dan een Labrador.

Vijf boeren die hunkeren naar de liefde omschrijven de ware als ‘een vrouw die positief in het leven staat.’ Riks die doet alsof hij zo kerkelijk is, maar is ondertussen zo plat als een dubbeltje. Taartenbakkende Herman die nog nooit een meisje gekust heeft. In gedachten zie ik hem oefenen op zijn hand. Mocht het niet lukken met de liefde dan kan hij altijd nog meedoen aan Heel Holland Bakt. Bij de 40 brieven die Herman krijgt, is er eentje van een fotomodel. Maar ik gun hem een lief meisje met vlechtjes.

Olleke Bolke Remisolleke, zelf 55 jaar, vindt een vrouw van 55 oud. Hallo? Hij wil een jonge blom maar eventuele jonge kinderen moet ze thuislaten. En dat terwijl hij een prachtig zwembad heeft. David, die alleen briefjes van paardenmeisjes krijgt, maar daar helemaal niet op zit te wachten, omdat een paard volgens hem altijd op nummer 1 komt.

Kom er maar in Postnl.

Marc de visboer hunk, krijgt de meeste brieven, 829 om precies te zijn. Je ziet de wanhoop op zijn gezicht. Als de camera niet draait, gewoon een flinke stapel over boord gooien. Ik zie het helemaal voor me.

In de Volkskrant van dit weekend lees ik dat om de ware liefde te vinden je op Tinder minimaal een maand onafgebroken naar rechts moet vegen. Zo bekeken is meedoen aan BZV een makkie.

Om het te kunnen volgen is ondertiteling geen overbodige luxe. Zelfs een geboren Friezin als ik kan geen touw vastknopen aan de verbale stortvloed van Olke. Maar! Ondanks onverstaanbaar gebrabbel zijn de mannen echt. Ze doen zich niet anders voor dan dat ze zijn. Ik denk aan Patricia Paay, de afgelopen weken nogal vaak in het nieuws. Het is dat ze al met een hunk getrouwd is maar anders…zou ze Olke laten zien dat je ook boven de 60 nog kunt vlammen. Haar kind is al lang volwassen. Genoeg tijd dus voor Patries en Olke om samen bommetje te doen in het zwembad. Ik zie het al helemaal voor me.

Wil je meer lezen van Carien? Lees dan de serie op Forever 39 over haar ervaringen op datinggebied. En je kan haar verder volgen op www.carienvanderwal.com

Hi, ik ben Mo en ik zorg ervoor dat je een paar keer per week een leuke nieuwe blog krijgt voorgeschoteld bij Forever 39. Wil je meer weten over mij? Klik dan hier.

( 169 keer in totaal bekeken, 1 keer vandaag bekeken)

Copyright © 2016 - Forever39.nl - Alle rechten voorbehouden.

CONTACT