YUMMY VISJE MET LOWCARB TABOULEH

Inspiratie nodig voor een lekker én zeer verantwoord gerechtje? Dan is het smakelijke hapje dat Pop-up kok Suzanne Kroon nu weer voor je heeft gedacht misschien wel iets; nl. lowcarb tabouleh met vis. Lees snel verder voor het gemakkelijke recept van Suus.

Wat heb ik deze keer gemaakt? Tabouleh van rauwe bloemkool met kabeljauw filet. Bloemkool kan je heel goed rauw eten en als je het fijn hakt met een hakmolen, heeft het een beetje dezelfde structuur als couscous of bulgur. De smaak van bloemkool is ongekookt best neutraal en dat maakt het dus een prima vervanger voor granen. Het neemt niet veel tijd in beslag om te maken en je kan het makkelijk combineren met vlees, vis of een vleesvervanger.

Ik heb gekozen voor een gepaneerd visje naast de tabouleh (naast de rauwe salade geeft het net even iets extra’s). Want een à twee keer per week vis eten is gezond voor je. Vis bevat namelijk veel gezonde vetten die je lichaam nodig hebben. Nb: mocht je helemaal geen koolhydraten willen eten kan je het paneren van de vis natuurlijk ook achterwege laten.

Heerlijke gezonde maaltijd dus!

Ingrediënten:

Ongeveer 150 gram Kabeljauw filet p.p.
Halve biologische Bloemkool
Roma tomaatjes
2 bosjes platte peterselie
Half bosje mint
Citroensap naar smaak
Extra vierge olijfolie,
peper, zout
bloem
Losgeklopt ei
viskruiden of peper en zout
Paneermeel of Low carb paneermeel van Konzelmann’s.
boter om de vis in te bakken

Bereidingswijze:

Bloemkool

Was de bloemkool en hak deze stukken in een keukenmachine tot korrels die wat grover zijn dan couscous.
Snijd de Roma tomaatjes in kleine stukjes, hak de mint, peterselie fijn en meng dit in een kom met wat sap van een citroen, extravierge olijfolie, peper & zout. De salade is klaar.
Gepaneerde kabeljauw filets

Haal de vis door de bloem en zorg ervoor dat ieder stukje vis bedekt is met een dun laagje bloem. Haal daarna door het losgeklopte ei met de viskruiden of peper en zout. En leg het meteen in de paneermeel. Zorg dat het laagje paneermeel de hele vis bedekt.
Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag op een matig vuur en leg de visfilets erin. Bak ze 2-3 minuten aan elke kant. Draai ze voorzichtig om zodat ze niet uit elkaar vallen. De beste manier om dit te doen is met behulp van twee spatels. Laat de vis even uitlekken op wat keukenpapier voor het absorberen van overtollig vet.

Leg wat salade en de gebakken kabeljauw op je bord en garneer het af met wat citroen en mint.

Bon Appetit!

xoxo Suzanne

Ps: zin in meer recepten van Suzanne? Check dan haar account op insta: @suusthekitchenbitch