ZOMERS LUNCHRECEPT

Vandaag in de Pop-up Store: een heerlijk en gemakkelijk zomers lunchrecept mét bijpassende verfrissende groene cocktail. Het recept is verzonnen door Suzanne Kroon, een trouwe én enthousiaste lezeres van deze blog. Smaakt het naar meer? Suzanne deelt regelmatig haar recepten op Instagram, Pinterest en Twitter (@kroon_suzanne). 

 

1aSalade van parel couscous met geroosterd speltbrood en gerookte zalm (voor 2 personen)

Ingrediënten

1 grote Avocado

10 roma tomaatjes

1 Bosje koriander

Paar blaadjes mint

1 Citroen

Extra verge olijf olie

Peper, Zout

Parel couscous (Al’fez Authentic)

4 geroosterde spelt boterhammen

1 pak Gerookte zalm

1 rode ui

Bereid de parel couscous volgens bereidingswijze op het pak (ik voeg aan het water 1 kippenbouillon blokje voor smaak)

Als het gaar is afspoelen met koud water en goed laten uitlekken.

Snijd de tomaatjes, avocado in kleine stukjes en hak de mint & koriander fijn. Meng dit alles door elkaar met olijfolie, citroen en voeg peper en zout naar smaak toe.

Heerlijk met de geroosterde spelt boterhammen met gerookte zalm en rode ui.

Erg lekker hierbij is een frisse groente cocktail:

1Verfrissende groente cocktail (goed voor 2 glazen)

1 Venkel 

1 Komkommer

1 stukje verse gember van 2 cm

10 blaadjes Mint

Sap van 1 citroen

Stop alles in de slowjuicer en laat dit apparaat zijn werk doen. Als je geen slowjuicer hebt kan het ook prima in de blender gemaakt worden (het sapje is dan wel wat dikker).

nb: Venkel gaat ook heerlijk bij vis. Echt een zomers gezond sapje dat vooral erg lekker als het goed gekoeld is.

Enjoy!

Lieve groetjes, Suzanne

1