MAAK JE HUID HERFST KLAAR

Die superfijne en warme zomer is helaas geëindigd…. Nu de herfst langzaamaan haar intrede doet, zie je ook de veranderingen in je huid. Voor het mooie zomerkleurtje komt een doffere teint in de plaats, met wellicht meer pigmentvlekken. Ook kan je huid wat droog aanvoelen of juist meer verstoppingen vertonen. Dit laatste komt doordat je huid zich meer heeft beschermd en dikker is geworden door veel zon. Hierdoor heb je meer talgproductie. Alle reden dus om snel een afspraak te maken met de huidtherapeut. Silvia Scheurwater, huidtherapeut van de Van Rosmalen kliniek vertelt wat voor behandelingen je zoal kunt doen voor die mooie natural glow van je huid, ook in het najaar.

Uv-straling

Silvia: door een sterkere Uv-straling in de zomer maakt de huid extra pigmentkorrels aan in de bovenlaag van onze huid. Wordt die huid te vaak en langdurig blootgesteld aan de zon, dan veroorzaakt die Uv-straling een storing in het huidproces. Er ontstaan pigmentvlekjes en kleine bloedvaatjes verslappen met als gevolg couperose. Helaas is een mooie zomerse natuurlijke teint op de huid niet blijvend. In het najaar wordt onze huid dof en zijn rode of bruine vlekjes op de huid zichtbaar. Ook kan er sprake zijn van rimpels en droge plekken. Dit komt doordat de bovenste en inmiddels overbodige huidcellen nog zitten vastgeplakt aan de onderste huidlagen waardoor die niet kunnen hydrateren. Om van die overbodige huidcellen af te komen kan je huid dus op de overgang van zomer naar herfst dus wel wat hulp gebruiken. Dit kan met de volgende behandelingen.

Chemische peeling

Een chemische peeling weekt, met natuurlijke zuren, overbodige (dode en niet meer functionerende) huidcellen los waardoor de onderste huidlaag kan hydrateren. Deze behandeling voorkomt ook onzuiverheden zoals mee-eters en puistjes. Ook zijn er peelings die pigmentvlekken lichter maken, ontstekingen uitdoven, de talgproductie remmen en zelfs de aanmaak van bindweefselvezels stimuleren. Dit zorgt voor een frissere huid. Van sommige peelings gaat je huid schilferen, maar daarvoor komt een glanzende nieuwe huid tevoorschijn.

Microneedling

Wil je een grove huidstructuur, fijne lijntjes en vlekjes aanpakken, dan is micro needling uitermate geschikt. Met behulp van een vibrerende pen (de zogenaamde enterpen) worden kleine gaatjes in de huid gemaakt. Het is een effectieve manier om de huid in de diepte te vernieuwen en te verfraaien zonder de bovenste huidlaag te beschadigen. Doordat deze behandelingen op de diepere huidlagen werkt, heeft het ook een anti-aging werking. Met als resultaat een egale en frisse huid.

Fractionele laserbehandeling

Een fractionele laserbehandeling is een vrij intensieve behandeling die de collageen vezels herschikt en opnieuw opbouwt. Het resultaat is een soepele, gladde en frisse huid. Na deze behandeling kan er kort sprake zijn van een lichte zwelling en roodheid, maar daarna kun je vrijwel direct de dagelijkse dingen weer oppakken.

Droge lippen?

Een veel gehoorde klacht is het hebben van droge lippen in de herfst en winter. Daar is nu iets aan te doen met een behandeling van een lichte filler, Volite, in de lippen. Dit zorgt voor een goede hydratie van je lippen zelfs in extremere weersomstandigheden. Ook worden ze er iets steviger van, maar het blijft natuurlijk. Niemand ziet dat je een filler in de lippen hebt. Ze zijn glad en zacht en je lippenstift blijft veel mooier zitten. Zonder dat je lippen vol velletjes zitten.

Een mooie huid begint thuis

Welke producten zijn het meest geschikt voor de huid in het najaar?

Vitamine C

Vitamine C zorgt niet alleen voor een goede bescherming van de huid, maar het hydrateert eveneens de huid en zorgt voor stevigheid en glans. De CE Ferulic van Skinceuticals is bijvoorbeeld een product dat je het hele jaar door kunt gebruiken maar vooral in het najaar omdat het hoofdbestanddeel vitamine C is.

Vitamine A

Ook Vitamine A zuur of Retinol mag eigenlijk in de herfst en winter niet in je toilettas ontbreken. Naast het verstevigen van het bindweefsel heeft Retinol nl. ook een reparerende functie. Het stimuleert versnelde celdeling, wat bijdraagt aan herstel van huidschade ontstaan door overmatige blootstelling aan zonlicht.

Melasma

Heb je last van melasma (zwangerschapsmasker)? Wacht dan eerst tot je huid goed is ontkleurd na de zomer en laat je huid wennen aan fruitzuurproducten (bijvoorbeeld van Dermaceutic: Light Ceutic en Foamer 5/15). Hierna kan het diepere pigment worden aangepakt. Ik adviseer hiervoor meestal de Melacream van Dermaceutic. Dit is een van de sterkste crèmes op het gebied van het lichter maken van pigmentvlekken en mag alleen gedurende de winter gebruikt worden.

Hartelijke groet,

Silvia Scheurwater

Huidtherapeut

( 169 keer in totaal bekeken, 1 keer vandaag bekeken)

Copyright © 2018 - Forever39.nl - Alle rechten voorbehouden.

CONTACT - SAMENWERKEN