POWERVROUW MARLEEN VAN DIJKMAN

In de Pop-up Store vragen wij regelmatig het hemd van het lijf van powerwomen met een goede smaak. Vandaag: Marleen van Dijkman. Zij is partner bij advocatenkantoor Straatman Koster in Rotterdam en is dol op mooie spullen en de goede dingen van het leven.

Marleen, waar word je blij van?

Ik kan erg genieten van kleine dingen en word echt blij van dingen als een mooie bos bloemen, een gezellige merel die mij ’s ochtends wekt en de geur van een regenbuitje in de zomer.

Welk advies wil je andere vrouwen geven?

Het beste advies dat ik zelf ooit heb gekregen is dat je af en toe dingen moet doen waar je tegenop ziet, omdat je daar van leert. Regelmatig denk ik nu aan de quote ‘Comfort zone: a really nice place, but nothing ever grows there’.

Hoe heb je bereikt waar je nu bent?

Ik heb altijd heel veel tijd en energie in mijn werk gestopt, maar altijd met evenveel plezier. Als je het niet leuk meer vindt, wordt het niets, daar ben ik nog steeds van overtuigd.

Wat is je Guilty pleasure?

Wentelteefjes. Ben ik gek op. In Rotterdam zijn ze heerlijk bij Bertmans aan de Zaagmolenkade. Daarnaast kun je me trouwens voor allerlei soorten zoetigheid ‘s nachts wakker maken.

Met wie zou je een avondje willen stappen en waarom?

Zonder twijfel met Leonardo DiCaprio! Hij heeft met Titanic mijn hart gestolen. Ik ben wel vier keer naar de bioscoop geweest om de film te zien. Leonardo is ook een ontzettend goed acteur, die eindelijk zijn Oscar in ontvangst heeft mogen nemen en daarbij is hij – ook niet onbelangrijk – ook om andere redenen erg fijn om naar te kijken.

Beautips?

Ik houd erg van naturel en gebruik weinig make-up. De producten van Dermalogica vind ik fijn en gebruik ik al jaren. Daarnaast verwen ik mijzelf regelmatig met een lekkere crème van Chanel, alleen al omdat de verpakking zo mooi is. Laatst heb ik de cc cream ontdekt, daar ben ik heel blij mee. Ook de producten van Diptique zijn heerlijk. Die koop ik bij Skins. Ik ben dol op de creme riche pour le corps, die ruikt naar Byzantijnse rozen.

Favo’s

Wat mij betreft heb je niet heel veel meer nodig dan een paar goede schoenen en een goede tas. De suède pumps van Gianvito Rossi zijn mijn favoriet, een heel fijn en vrouwelijk model met lekker hoge hakken. Ik heb ze in allerlei kleuren. Qua tassen ben ik gevallen voor Céline. Mijn eerste exemplaar in een prachtige taupe kleur, ziet er inmiddels niet meer uit. Die heb ik echt overal mee naar toe gesjouwd, van strand tot supermarkt. Inmiddels ben ik weer toe aan iets nieuws, maar ik ben er nog niet uit wat. Misschien iets van Balenciaga en dan in mooi groen ofzo.

Wat staat er op je wishlist?

Een roségouden Reverso van Jaeger-leCoultre met een struisvogelleren bandje. Ik heb zelfs al een ontwerpje gemaakt voor de gravure op de achterkant…

Favoriete weekendindeling?

In het weekend wil ik het liefst op vrijdag meteen iets leuks doen, dan begint het weekend goed. Lekker lang aan tafel met vrienden, waarbij iedereen gedurende de avond zo’n beetje aanschuift.  Hoe spontaner, hoe beter eigenlijk en het maakt niet eens zo veel uit waar. Ik kom in Rotterdam graag bij Las Palmas (maar dan wel eten aan de bar), La Pizza (want op loopafstand van waar ik woon en altijd lekker en gezellig) en het terras van de Harbour Club is in de zomer ook altijd fijn. Na het eten laat ik me graag verleiden tot gin-tonic en een dansje.  De rest van het weekend mag het er dan wat rustiger aan toe gaan.

Dank je wel, Marleen van Dijkman!

( 898 keer in totaal bekeken, 1 keer vandaag bekeken)

Jouw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Copyright © 2018 - Forever39.nl - Alle rechten voorbehouden.

CONTACT - SAMENWERKEN - PRIVACY VERKLARING