Wetenschappelijk onderzoek

Collageen poeder van Forever 39 werkt écht. Als je het zelf wilt ervaren, kun je hier klikken om een verpakking te proberen.

Maar we kunnen ons voorstellen dat je eerst meer informatie wilt.  Wellicht ben je zelfs wat sceptisch – dat waren wij ook -, maar de werking is al meerdere malen wetenschappelijk bewezen aan de universiteit van Kiel in Duitsland. Uit deze onderzoeken bleek steeds dat ons soort collageen poeder (VERISOL®) aantoonbaar voor minder rimpels zorgt omdat het de collageenproductie stimleert. Ook is bewezen dat het zorgt voor voller haar, sterkere nagels en minder cellulite.

Voor de liefhebbers hierbij meer informatie over deze wetenschappelijke onderzoeken:

Vermindering van rimpels

Een studie onder 114 vrouwen tussen 45 en 65 jaar toonde aan dat het gebruik van VERISOL® collageenhydrolysaat (de grondstof die Forever 39 gebruikt) de diepte van rimpels rond de ogen na 4 weken aanzienlijk vermindert. Na 8 weken was dit effect nog sterker, met een verschil van 20% ten opzichte van de placebogroep. Er was 1 deelnemer die maar liefst 49,9% minder rimpels had.

Bron: Oral Intake of Specific Bioactive Collagen Peptides Reduces Skin Wrinkles and Increases Dermal Matrix Synthesis. Proksch E., Schunck M., Zague V., Segger D., Degwert J., Oesser S. Skin Pharmacol Physiology, December 2013

Meer elasticiteit in de huid

Wetenschappelijk is ook bewezen dat VERISOL® bijdraagt aan een grotere elasticiteit van de huid. Nadat 69 gezonde vrouwen (leeftijd van 35 tot 55) 8 weken lang 2,5 gram VERISOL® namen, was hun huid aanzienlijk elastischer dan die van de placebo-groep. Dit werd getest met behulp van zuigkracht. Het onderzoek toonde ook aan dat een hogere inname dan 2,5 gram collageen geen betere of snellere resultaten had.

Oral supplementation of specific collagen peptides has beneficial effects on human skin physiology: a double-blind, placebo-controlled study.
Proksch E, Segger D, Degwert J, Schunck M, Zague V, Oesser S. Skin Pharmacol Physiol. 2014;27(1):47-55.

Dikker haar

Een studie uit 2020 toonde aan dat VERISOL® ook voor dikker haar kan zorgen. Aan deze recente studie namen 44 gezonde vrouwen deel met een leeftijd tussen de 39 en 75 jaar. Na het gebruik van VERISOL® gedurende 16 weken, was er een aanzienlijke toename van de haardikte in vergelijking met de placebogroep.

Minder cellulite

Forever 39 Beauty Collagen zorgt niet voor minder rimpels en dikker haar. Ook is wetenschappelijk bewezen dat het helpt om cellulite te verminderen. Uit onderzoek werd op 105 gezonde vrouwen (leeftijd van 24 tot 50) met een gemiddelde hoeveelheid cellulite (sinaasappelhuid) blijkt dat de hoeveelheid cellulite was afgenomen en dat de textuur van de huid met name op de dijen aanzienlijk was verbeterd bij de groep die Verisol® B collageen had gekregen. De dichtheid van de huid nam ook toe ten opzichte van de controle groep. Het onderzoek duurde 6 maanden.

Bron: Dietary Supplementation with Specific Collagen Peptides Has a Body Mass Index-Dependent Beneficial Effect on Cellulite Morphology.
Schunck M, Zague V, Oesser S, Proksch E. J. Med Food 2015 18(12):1340-8

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24401291

Mooiere nagels

Ook je nagels kunnen aanzienlijk verbeteren, zo toont onderzoek aan. In vergelijking met de controlegroep nam na 3 maanden de groeisnelheid van de nagels aanzienlijk toe. Ook de nagelrand werd regelmatiger. Verder bewees dit onderzoek dat 80% van de proefpersonen zeer tevreden was over de effecten van VERISOL®.

Hexsel D, Zague V, Schunck M, Siega C, Camozzato FO, Oesser S. Oral supplementation with specific bioactive collagen peptides improves nail growth and reduces symptoms of brittle nails. J Cosmet Dermatol.   2017;00:1–7.

Zin om Forever 39 Collagen zelf te proberen? Een verpakking Forever 39 kost 89,99 euro. Je doet hier 4 maanden mee. Klik hier om zelf te ervaren wat Forever 39 voor jou kan betekenen!