OP VERJONGINGSCONSULT BIJ WILLEM TRIP

Ben je, net als ik, geïnteresseerd in het vertragen van de “tand des tijds”? En is het behouden of juist verkrijgen van een vitaal leven een doel voor je? Dan is de praktijk van Willem Trip misschien wel iets voor je. Lees je mee?

Over Willem

Willem Trip heeft een praktijk in Haarlem en Amsterdam en is gespecialiseerd in preventieve geneeskunde waaronder persoonlijke voedings-en bewegingsplannen vallen. Met als doel een vitaler en jonger leven, wat volgens hem binnen 6 weken mogelijk is. Dit kan in zijn optiek door het maken van gezonde keuzes, waarbij voeding, supplementen, goede slaap, en beweging essentieel zijn. Ook stress management, sociale contacten en een zinvolle dagbesteding maken hiervan onderdeel uit. Eigenlijk alle leefstijl pijlers.

Het is niet toevallig dat Willem (uiteindelijk) dit beroep heeft gekozen. Hij maakte voorheen carrière bij onder andere een groot advocatenkantoor. In 2011 werd hij ernstig ziek en ging vervolgens na zijn genezing op zoek naar manieren om aan te sterken en meer energie te krijgen. Met gerichte voeding en supplementen, beweging en stress management is dit gelukt en vervolgens besloot hij dat hij anderen deze ervaring ook gunde. Hij heeft zich bekwaamd in onder meer orthomoleculaire therapie en inmiddels is het zijn missie om anderen te helpen aan een betere gezondheid. Een van zijn klinkende motto’s is: “je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden”.

Mijn ervaring

  • De intake

Hoewel ik al bij meerdere leefstijl praktijken ben geweest, is er toch geen 1 hetzelfde. Zo is 1 van de stokpaardjes van Willem het maken van een persoonlijk plan op maat, waarbij het bereiken van een evenwichtige energiebalans 1 van de doelen is. Je hebt namelijk zoveel mogelijk energie nodig om te zorgen dat alle processen in je lichaam zo goed mogelijk verlopen, waardoor ook de veroudering kan worden tegen gegaan. Het traject bij Willem begint met het invullen van een uitgebreide vragenlijst. Denk aan vragen over fysieke klachten, je dagelijkse beweging en eten en drinken. Maar ook aan minder voor de hand liggende zaken komen aan bod. Bijvoorbeeld over dingen die je wellicht vroeger heb meegemaakt, zoals een ongeluk of andere traumatische gebeurtenissen. Deze informatie heeft hij allemaal nodig om tot een zorgvuldig advies op maat te kunnen komen.

De volgende stap is het afnemen van bloed, dat vervolgens zorgvuldig geanalyseerd wordt in een laboratorium.

  • Mijn uitslag

Na het invullen van de vragenlijst en de bloedtest krijg je een uitgebreid rapport van hoe de vlag ervoor hangt. Dat rapport heeft Willem vervolgens uitgebreid met mijn doorgenomen.

Zie hieronder voor een voorbeeld van mijn resultaten.

Wat er bij mij uitspringt, is een vitamine C-gebrek. Daar scoor ik nl. maar liefst 88 punten op een schaal van 100. Niet de bedoeling, want vitamine C is een super belangrijke vitamine voor je lichaam. Deze held beschermt je lichaamscellen tegen schade en zorgt voor extra weerstand. Ook is deze vitamine essentieel bij de aanmaak van collageen in je lichaam. Belangrijk dus, als je zo lang mogelijk van een mooie huid wilt genieten. Gelukkig is het niet zo moeilijk om te werken aan het hoger vitamine C-niveau, bijvoorbeeld door het nemen van goede vitamine C-supplementen.

Een andere vitamine die bij mij in negatieve zin opvalt, is vitamine B-12. Ik scoorde hier 85 punten, terwijl 100 het slechtste aantal is. Vitamine B-12 zorgt voor de werking van allerlei systemen in je lichaam, zoals je zenuwstelsel en stofwisseling. Erg fijn aan het rapport van Willem is dat je niet alleen de resultaten ontvangt, maar ook per onderdeel aanbevelingen. Tegen een B12 tekort helpen bijvoorbeeld B12-supplementen in combinatie met folaat, kelp, gerstegras, spirulina en biologsich vlees en vis. Helaas is een te kort niet zo maar opgelost, maar inmiddels ben ik braaf begonnen met het dagelijks innemen van B12-supplementen en eet vaker biologisch vlees en vis.

Gelukkig waren niet alle vitamine scores onder de maat. De niveau’s van vitamines B1 (glucose- en vetstofwisseling) en B8 (o.a. belangrijk voor de vorming van hormonen) waren tip top in orde. Dat je het weet 😉

Maar het rapport geeft niet enkel inzicht in je vitamines. Je leert ook hoe het bijvoorbeeld met de stress parameters staat, parasieten, bacteriën en schimmels. Zelfs je meridianen en energetische intoleranties worden in kaart gebracht. Hierbij kwam bijvoorbeeld naar voren dat ik een intolerantie heb voor suiker en soja. Ook van koemelk en tarwe kan ik beter niet te veel nemen. Verder mag ik echt aan de slag om mijn stressniveau naar beneden te krijgen. Ik ben van nature best een stresskipje en dat zie je terug in de resultaten. Willem gaf mij als tip om steeds lekker de zon op te zoeken, want die werkt (net als bewegen) stressverlagend. Je moet het allemaal maar weten!

Conclusie

Ik ben erg tevreden over de aanpak van Willem. Wat ik fijn vind is dat zijn analyse zeer uitgebreid is. Niet alleen wat betreft bloedonderzoek, maar ook qua vragenlijst. Hierdoor kan hij je een zorgvuldig advies geven. Ook is het prettig dat je per aandachtspunt een geschreven advies krijgt. Dan kun je het later nog eens op je gemak teruglezen. Het is natuurlijk wel zaak om er daarna iets mee te doen, maar dat geldt voor alles. Ik ga in ieder geval met Willem’s tips aan de slag en over 6 maanden laat ik wederom een test doen. Het is dan natuurlijk wel de bedoeling dat ik er tegen die tijd iets vitaler en dus jonger uitspring. Keep you posted!

Zelf ervaren?

Lijkt het je ook iets om een persoonlijk plan op maat te krijgen voor een betere vitaliteit? Zie dan deze link naar de website van Willem Trip. Je kunt door hem een eerste uitgebreide health check met nabespreking laten doen vanaf 399 euro.