DE FOREVER 39 BEAUTY SMOOTHIE

Wat je eet en drinkt is van grote invloed op hoe je eruit ziet. Zorg daarom dat je vooral voeding binnenkrijgt die vitamine- en mineraalrijk is, als je tenminste prijs stelt op een mooi huidje. Ik zweer in dit kader bij groene smoothies en ontbijt er bijna elke dag mee. Lees hier het recept van mijn favoriete beauty mixje.

Een mooie huid door de juiste voeding

Saai maar waar; met een gezonde lifestyle kun je er flink wat jaartjes afsnoepen. Op het gebied van voeding houdt dit ten eerste in dat je ervoor zorgt dat je voldoende vitaminen en mineralen binnenkrijgt. Wist je bijvoorbeeld dat je genoeg vitamine C nodig hebt om de collageenaanmaak te stimuleren? Aan de andere kant zorgt suiker er juist voor dat je collageen wordt afgebroken en daarnaast dat je huid verhardt. Hetzelfde geldt voor snelle koolhydraten (b.v. brood, pasta en aardappelen) en alcohol. Allemaal niet te veel van nemen dus, als je prijs stelt op een zijdezacht en strak huidje. Maar wat eet je dan wel?

40+ beauty blog

Groene smoothies

Groene smoothies zijn ideaal voor het behoud van je looks. Je kunt er lekker veel gezonde groenten en fruit in kwijt, zodat je huid goed doorvoed blijft. Ook zijn ze ideaal voor de slanke lijn. Maar dat is nog niet alles. Doordat je een smoothie neemt, laat je andere (rimpel)voeding zoals brood en ontbijtgranen liggen. Win-win dus!  Ik weet nog dat het de eerste keer een beetje slikken was (letterlijk en figuurlijk ;-)), want je moet er wel aan wennen. Het ziet er namelijk niet altijd even aantrekkelijk uit. Mijn dochtertjes hebben het zelfs over mama’s poepdrank, haha… Naast de groene smoothie eet ik ook altijd een paar walnoten, paranoten of amandelen. Goed voor de vitamine E en andere vitaminen en mineralen. Bovendien zet je door te kauwen (wat je niet doet bij een drinkbaar ontbijt) je speekselproductie aan het werk, waar essentiële enzymen voor de spijsvertering inzitten.

40+ beauty blog

 

Recept voor de Forever 39 Beauty Smoothie

Bon, genoeg theorie voor nu. Wat stop je zoal in een gezonde smoothie? Zie hier het recept van mijn eigen favo mixje.

  • 80 tot 100 gram donkere bladgroente (bijvoorbeeld spinazie, waterkers of veldsla)
  • een kwart banaan (niet te veel, in verband met de koolhydraten)
  • halve avocado
  • 2 of 3 eetlepels ongezoet rauw cacao-poeder
  • stukje gember
  • snufje kaneel (let op dat je de gezondste kaneelsoort koopt. Deze heet Ceylon kaneel of Cinnamomum verum)

Doe alles in je blender en zet hem aan. Daarna gewoon opdrinken en niet reageren op eventuele blikken van je huisgenoten. Zo simpel is het!

Wil je meer lezen over beauty-voeding? Lees dan:

Ps: nu vraag je je natuurlijk af waar die beeldige armbanden en beker van zijn. Die zijn van Return to Sender, het duurzame merk van Katja Schuurman. De beker is trouwens momenteel in de uitverkoop (in alle kleuren van de regenboog)! Perfect om je eigen beauty smoothie in te maken ;-)!