NEW KID IN TOWN: DE JUVENUSBEHANDELING

Joehoe, stop even met wat je aan het doen bent. Er is namelijk een nieuwe behandeling in Nederland gekomen, waar heel Hollywood al jaren fan van is. Het gaat om de zogenaamde Juvenusbehandeling, oftewel PDRN, die zorgt voor meer collageen en daarmee een strakkere huid. Ik vroeg Croma Pharma, die dit product op de markt brengt, het hemd van het lijf over deze veelbelovende innovatieve behandeling. Lees snel verder!

Wat doet een Juvenusbehandeling?

Het injecteren van Juvenus zet een hele keten van acties in gang in de huid. Dit zorgt voor een antioxidatief effect (schadelijke vrije radicalen worden gevangen) en een verhoogde collageen- en elastine productie, wat weer zorgt voor een gehydrateerde en stevigere huid.

Voor welke indicaties is deze behandeling geschikt?

Juvenus is geschikt voor huidverbetering en huidverjonging van het gezicht en lichaam. Het is uitermate geschikt voor behandeling van een vochtarme huid met rimpels, tekenen van fotoveroudering en verlies van elasticiteit. Door het weefsel-herstellend vermogen is het product ook inzetbaar als behandeling van de ‘jonge’ littekenhuid. Te behandelen gebieden zijn o.a.: het gezicht, de bovenkant van de handen, het décolleté, buik, dijen en billen. Het is dus op meerdere plekken inzetbaar.

Hoe gaat een behandeling in zijn werk?

Met een hele dunne naald wordt er een serie prikjes gezet in het te behandelen gebied. Deze prikjes zijn niet pijnlijk, hoogstens wat gevoelig. Na de behandeling kan de huid wat rood zijn en kunnen er op de plaats van de prikjes bultjes ontstaan. Deze bultjes trekken binnen een paar dagen vanzelf weer weg. De opbouwfase van de behandeling zou drie keer herhaald moeten worden voor een optimaal resultaat. De behandelingen vinden plaats met een interval van ongeveer 3 weken.

Wat is het verschil met andere anti-rimpelbehandelingen?

Bij bijvoorbeeld een botuline toxine behandeling wordt de activiteit van de spier als het ware lam gelegd, met een filler zorg je door middel van hyaluronzuur dat de huid wat beter gehydrateerd is en dat je door het opvullend vermogen van hyaluronzuur volume verlies kan compenseren.

Juvenus is echter nog effectiever. Het werkt namelijk op 3 niveaus: diepe hydratatie, antioxidatief effect en groei van de zogenaamde fibroblasten. Juvenus geeft een signaal aan specifieke cellen in je huid, die door leeftijd, externe factoren of lifestyle, wat minder actief geworden zijn. Deze cellen krijgen een boost en gaan weer extra hard aan het werk. Door deze boost en door het antioxidatieve effect krijg je de perfecte omgeving voor je cellen en zie je toename van de productie van collageen en elastine.

Wat is het resultaat na een behandeling en hoe lang houdt dat aan?

Het resultaat is een diep gehydrateerde, soepele, egalere en stevigere huid en een vermindering van fijne lijntjes en/of rimpels.

Een reeks van minimaal 3 behandelingen wordt aanbevolen (met ongeveer 3 á 4 weken tussen elke behandeling), daarna kun je volstaan met steeds langere tussenpozen van maanden. Je activeert en stimuleert het herstellend vermogen van jouw eigen huid, dus welke intervallen leiden tot optimale resultaten, hangt af van verschillende factoren die bijdragen aan de duur van het effect, zoals leefstijl, lichaamsbeweging, blootstelling aan zonlicht, etc.

Is een Juvenusbehandeling veilig?

Allereerst heeft het product uiteraard een CE-keurmerk. Deze biorevitalisatie behandeling geeft als het ware een ‘kickstart’ aan jouw eigen cellen; het zet je lichaamseigen cellen aan het werk, er blijft dus geen product achter in je huid/lichaam.

Er zijn wetenschappelijke studies gedaan, waarin het stimuleren van weefselherstel en de ontstekingsremmende eigenschappen van PDRN werden aangetoond. Een behandeling met een PDRN-Injectable valt onder een medisch cosmetische ingreep. Wij adviseren daarom om deze behandeling enkel te ondergaan bij een hiervoor gekwalificeerde en bevoegde arts.

Wat kost het?

De prijs verschilt per kliniek, maar deze is vergelijkbaar met een filler behandeling of andere skinboosters. Denk hierbij aan 150-250 Euro per behandeling.

Waar kun je een behandeling ondergaan?

Benieuwd geworden naar een Juvenusbehandeling? Zie hier de namen van klinieken waar je deze kunt laten uitvoeren.

Van Dijk Clinic, Amersfoort
Dokter Poelma, Hoorn
Biutifill, IJsselstein
Skinklinnik, Heerle
Acura Medisch Centrum, Weert
De Huiddokter, Oosterbeek
Beau Medique, Valkenswaard
Moerman Clinic, Groningen
Skiniq, Castricum

juvenus