MIJN TOP 5 ANTI-RIMPEL TIPS

Als ik iemand vertel dat ik een anti-aging blog heb, krijg ik vaak de vraag wat mijn gouden anti-rimpel tips zijn. Mooi moment om deze tips eens in een blog voor jullie te zetten. Lees hier snel mijn top 5 van de do’s and don’ts voor het houden van een jong perzikhuidje.

Voeding

Saai maar waar; met een gezonde lifestyle kan je er flink wat jaartjes afsnoepen. Op het gebied van voeding houdt dit ten eerste in dat je er voor zorgt dat je voldoende vitaminen en mineralen binnenkrijgt. Wist je bijvoorbeeld dat je genoeg vitamine C nodig hebt om de collageenaanmaak te stimuleren? En dat vitamine A (zit bijvoorbeeld in wortelen en lever) ook hiervoor onmisbaar is? Verder heb je voldoende eiwitten (bijvoorbeeld uit bonen, eieren, kip, zeewier) nodig om de collageenproductie op peil te houden. Aan de andere kant zorgt suiker er juist voor dat je collageen wordt afgebroken en daarnaast dat je huid verhardt. Hetzelfde geldt voor snelle koolhydraten (b.v. brood, pasta en aardappelen) en alcohol. Ook hard gebakken producten (zoals friet, koek, maar ook gebakken vlees) doen je huid geen goed. Bij het bakproces komen nl. zogenaamde “AGES” vrij, die vroegtijdig huidveroudering veroorzaken (ik zal hier binnenkort een aparte blog aan wijden). Allemaal niet te veel van nemen dus, als je prijs stelt op een zijdezacht en strak huidje.

Cosmeceuticals

Ik blijf mijn lievelingsmantra maar herhalen: gebruik vooral cosmeceuticals voor je gezicht. Dit zijn producten die echt iets voor je huid doen. Selecteer je product dus alsjeblieft niet op lekker smeren/ ruiken/ mooie verpakking/ aardige verkoopster. Het product moet gewoon echt werken en de rest is bijzaak. Dan kom je automatisch bij de cosmeceuticals uit, die boordevol werkzame stoffen zitten en inwerken op de diepere lagen in de huid. Zorg dat je in iedere geval een cosmeceutical met Vitamine A gebruikt, hiervan is nl. wetenschappelijk bewezen dat het rimpels vermindert. Maar vergeet ook Vitamine C en Niacinamide niet in je dagelijkse smeersessie. Zij helpen je o.a. met de collageenaanmaak, vochtbalans en bestrijden de verouderende werking van vrije radicalen.

Zon & straling

Nog zo’n collageenkiller: onze geliefde zon. Heerlijk natuurlijk, om je toet naar de zonovergoten hemel te richten. Maar weet wel dat je hierdoor rimpels in de kaart speelt. Maar liefst 80% van vroegtijdige huidveroudering wordt veroorzaakt door de zon! Om deze reden ga ik nu al 5 jaar niet met mijn gezicht in de zon (wel met mijn lijf, want de zon heeft zeker ook goede bij effecten). Verder verlaat ik echt nooit het huis zonder zonnebrand, ook niet als het bewolkt is of als het regent. Zelfs op niet zonnige dagen heeft je huid nl. te lijden onder straling. Denk trouwens maar niet dat je huidje binnen veilig is, want ook daar bevindt zich allerlei straling (bijvoorbeeld van je computer of smartphone) waardoor de veroudering vrolijk wordt bevorderd. En UV-A komt gewoon door de ramen naar binnen. Ook binnenshuis smeren dus!

Supplementen

Supplementen liggen in het verlengde van een goede voeding. Helaas kan je niet alle benodigde stoffen binnenkrijgen met alleen gezond eten. Bijvoorbeeld vitamine K2 krijgen wij te weinig binnen met ons Westerse eetpatroon. Terwijl het je huid helpt tegen het verkalken (lees: door k2 blijft je huid soepel). Ook houdt het je botten sterk waardoor de boel mooi op spanning blijft. Daarom zijn K2- supplementen onmisbaar. Buiten vitamine k2, zijn ook vitamine D3 (in winter), visolie, vitamine E en vitamine C sterke aanraders voor het vertragen van rimpels. Ik slik al deze supplementen dan ook dagelijks.

Sterke spieren

Als je ouder wordt, zakken je hormoonlevels. Ook bijvoorbeeld testosteron, dat zorgt voor een stevige huid. Als je nu zorgt dat je regelmatig aan krachttraining doet, dan gaat hiermee automatisch je testosteronspiegel omhoog. Met als gevolg een vollere huid. En dat niet alleen: spieren verbruiken meer energie dan vet in je lichaam. Hierdoor verbrandt je meer calorieën. Ideaal dus ook om nog eens dat zandloperfiguurtje mee (terug) te krijgen! Verder bevorder je met sport de doorbloeding van je huid. Hierdoor kunnen afvalstoffen extra worden afgevoerd wat de kwaliteit van je huid ten goede komt.

Vind je het leuk om meer te lezen over anti-aging? Neem dan eens een kijkje bij de rubriek “anti-aging“. Hou verder ook goed deze blog in de gaten. Maar liefst 3 keer per week verschijnen er op Forever39.nl namelijk leuke, nieuwe artikelen over o.a. anti-aging, lifestyle en afvallen. Misschien zijn de volgende artikelen trouwens ook wel iets voor je:

De beautygeheimen van Katja Schuurman

Anti-aging voor huid en haar

Een jongere look door krachttraining

Mijn top 5 rimpelremovers

Liefs,

Monica Lee