KATJA’S BEAUTYGEHEIMEN

Vorige maand plaatste ik het eerste deel van mijn interview met Katja Schuurman. Vandaag is het de beurt aan deel 2, waarin ze o.a. haar beautygeheimen verklapt. Ook vertel ze hoe ze in vorm blijft. Lees snel verder voor alle ins en outs!

Katja’s beauty geheim

Uiteraard wil ik, als anti-aging blogger, van Katja weten hoe ze het toch komt dat ze er zo fabulous uitziet. Want “Fab” is ze. Ook van dichtbij, met een egale huid die van porselein lijkt. En bijna geen rimpeltjes. Er is geen groot geheim hoor, zo verzekert zij mij. Katja: “Ik heb goede genen. Verder helpt het als je gewoon gelukkig bent. Super jammer dat mensen het elkaar soms onnodig zo moeilijk maken. En… uuhhh… een goed sexleven straalt natuurlijk ook af op de buitenkant, vertelt ze met ondeugende bruine kijkers. Dat zie ik aan mijn ouders, maar ook aan mijzelf”. Een prachtig antwoord, maar er moet meer zijn. What about voeding, crèmes en sport bijvoorbeeld? Ik wil het allemaal weten.

Dieet

Ik begin over haar slanke lijn. Ze is niet groot, maar heeft absoluut een mooi figuur. Is er misschien een geheim dieet? Katja: diëten doe ik niet aan. Ik eet gerust af en toe ijs, chocolade of een patatje mayo. Toch is het niet zo dat ik maar eet wat ik wil. Ik moet me echt wel inhouden. Maar ik eet de voeding die mijn lichaam nodig heeft. De meeste mensen eten nl. veel meer dan ze nodig hebben.

Over het algemeen eet Katja best gezond. Katja: dat is ook niet heel moeilijk, want ik heb Freek (haar knappe kokende lover) die goed voor me zorgt. Hij schotelt me vaak heerlijke gerechten voor met béééérgen groenten. Ter illustratie gooit ze haar armen omhoog. Wel moet ik oppassen met die verrukkelijke kaasplankjes. Lekker met Sammie (haar dochter) in bad, en dan zo’n gezellig plankje erbij. Alleen helaas niet echt heel bevorderlijk voor de slanke lijn…. Maar als ik te veel aankom, dan beknibbel ik gewoon op die kaasjes. En schrap ik een tijdje koolhydraten, dat helpt ook goed. Dus eigenlijk volg ik als het nodig is het “kaas & koolhydratendieet”, haha!

Sporten

Ga je naar de sportschool, is mijn volgende vraag? Neeeeee, alsjeblieft niet antwoordt ze met grote gebaren. Ik vind de sportschool echt verschrikkelijk. Pffff…….niets voor mij om aan die apparaten te hangen. Ik hou het liever bij wandelen (wel lekker doorstappen dan) en een beetje yoga. Daar ben ik trouw in. Oh ja, ik volg ook nog een workout programma op YouTube. Ik geloof dat het iets Aziatisch is. Heerlijk, in slechts vier minuten doe je acht oefeningen. Ik probeer dit elke dag te doen. Daarna nog even de zonnegroet en wat buikspieroefeningen. Hoewel… het komt er niet altijd van, geef ik eerlijk toe. Ik zou best wel wat meer willen sporten. Lachend voegt ze eraan toe: maar ik beweeg lekker veel in het dagelijks leven!

Huidverzorging

De brunette die tegenover mij zit heeft echt een super mooie huid. Natuurlijk ben ik mega nieuwsgierig of dit allemaal vanzelf gaat. Nou, nee, zegt ze met een brede grijns. Ik ben heel trouw in het verzorgen van mijn huid en gebruik veel verschillende soorten producten. Het lijkt soms thuis wel een apotheek. Grappig, we blijken dus allebei over een badkamer te beschikken vol met flesjes en potjes. Dat was vroeger wel anders, want toen smeerde ze van alles op haar gezicht. Voetencrème, vaseline, you name it! Als het maar smeerbaar was. Tegenwoordig is ze heel trouw aan Medik8, een cosmeceutical merk. Hiervan gebruikt ze o.a. producten met Retinol, vitamine C en hyaluronzuur. Verder heeft ze in het verleden wel eens een laserbehandeling gehad.

Foto: Bonnita Postma

Supplementen

Dan zijn we toegekomen aan de supplementen. Die blijkt ze ook trouw te gebruiken. En nog wel een hele rits ook. Uiteraard wil ik weten welke precies. “Vitamine D-3 roept ze als eerste vol overtuiging. Die zou iedereen die gezond oud wil worden moeten slikken. En ook een multi, vitamine C, E en hyaluronzuur”. En misschien ook vitamine K2, vraag ik als fervent K2-lover? Nee, daar heeft ze nog nooit van gehoord. Ik leg haar uit dat je vitamine K2 nodig hebt om de Calcium te krijgen op de plek waar deze hoort: nl. in je botten. Zonder vitamine K2 gaat Calcium nl. zweven door je lichaam en komt het bijvoorbeeld in je huid terecht. Wat zorgt voor een verharding, met rimpels als gevolg. Katja luistert aandachtig en schrijft een aantekening over vitamine K2 op haar hand.

Retoucheren

Ze is geen groot voorstander van het enorm retoucheren van foto’s. “Een beetje mag best, maar je moet het niet overdrijven. Bijvoorbeeld lachrimpeltjes moeten zichtbaar blijven. En een vetkwabbetje hier en daar ook. Dat is toch gewoon de realiteit? Bovendien vind ik die rimpeltjes wel vrolijk staan. Ik probeer dan ook altijd hier zeggenschap over te houden”. Maar bijvoorbeeld voor een breed uitgemeten artikel voor Esquire (2016) lukte dit niet. Ze vond de foto’s te veel bewerkt.  Niet goed vindt ze, want zo krijgen anderen een vertekend beeld. Katja: “het is niet altijd zo perfect. Je moet me soms ’s ochtends zien als ik net uit mijn bed kom, schatert ze. Gewoon een verfrommeld gezicht zie ik dan hoor, net als iedereen”.

Uiterlijk & geluk

Katja vindt het jammer dat het uiterlijk in onze maatschappij zo’n overhand heeft. Tuurlijk heeft ze zelf ook een bepaalde ijdelheid. Maar wat er bijvoorbeeld op Instagram gebeurt, vindt ze veel te ver gaan. “Dat overperfecte heeft weinig met de realiteit te maken. Iedereen is elkaar gek aan het maken met die filters en ideale plaatjes. Het nastreven van een (surrealistisch) ideaalbeeld gaat absoluut ten koste van je levensgeluk. Maak je niet druk om je wallen, of om bijvoorbeeld nagels die niet gestyled zijn. Tegelijkertijd laten we spontaan allebei onze niet echt verzorgde (understatement!) nageltjes aan elkaar zien. We kunnen er niet mee zitten. Lachend wordt de conclusie getrokken: lekker belangrijk, die nagels. En zo is het maar net, besluiten we. Niet focussen op onze mindere punten, maar gewoon kijken naar het grote geheel. Daar word je een stuk gelukkiger van!

Vond je dit een leuk artikel? Neem dan eens een kijkje bij de rubrieken “anti-aging” of “in shape“. Hier vind je allemaal tips over het behoud én terugkrijgen van de beste versie van jezelf. Er is nl. echt veel mogelijk op dit gebied!

x Mo