MIJN BEAUTY REGIME (2017)

“Mo, wat gebruik jij nu zelf allemaal qua gezichtsverzorging?”, is een vraag die ik vaak gesteld krijg. Ook willen jullie vaak weten in welke volgorde ik de producten gebruik. Mooi item dus voor een blog!

Als blogger heb je de luxe dat je vaak nieuwe dingen mag uitproberen. Maar ik kan natuurlijk niet alles wat ik test een vast plekje op mijn wastafel geven. Manlief merkt regelmatig droogjes op dat menig apotheek jaloers is op mijn bonte collectie potjes, pompjes en flesjes. Welke producten wel dagelijks bij mijn ritueel horen (met de stand van vandaag, want het lijstje kan wisselen), zie je hieronder.

Welke producten?

Om het overzichtelijk te houden, heb ik alles wat ik dagelijks inklop, masseer en smeer, op onderstaande foto een nummertje gegeven. Het zijn maar liefst 10 items schoon aan de haak en ik zal je per product een toelichting geven. Ben je er klaar voor?

Tadaaaahhh…. de producten!

1 Advanced Cleanser – Dermaceutic

Een lekkere schuimende cleanser om dagelijks je huid mee te reinigen. Hier begint mijn hele ritueel in ieder geval ’s ochtends mee. Pssssttt…. niet doorvertellen. ’s Avonds skip ik eerlijk gezegd wel eens de reiniging omdat ik dan snel naar bed wil. Shame on me, want vooral ’s avonds is het erg belangrijk om je huid goed te ontdoen van alle verontreiniging van de dag.

2 Foamer 15 – Dermaceutic

Dit is een reinigend schuim met maar liefst 15% glycol zuur. Glycol stimuleert de celvernieuwing en verhoogt de doorlaatbaarheid van je huid, waardoor werkzame stoffen beter worden opgenomen. Ik gebruik het dagelijks meteen na de cleanser (nr. 1). Meer weten? Lees dan het speciale artikel over glycolzuur.

3 Hydrating B5 – SkinCeuticals

Mijn huid houdt van slurpen; een uitgedroogde woestijn is er niets bij. Gelukkig heb ik nu een top product om te hydrateren gevonden: Hydrating B5 van SkinCeuticals. Dit zijn hyaluronzuurdruppels die snel intrekken, waarna de huid heerlijk zacht en vol aanvoelt. Ik gebruik het ’s ochtends na de vitamine C-druppels (nr. 4) en ’s avonds voor het aanbrengen van de crème (nr. 6).

4 Phlorentin CF – SkinCeuticals

Deze vitamine C-druppels voorkomen voortijdige veroudering, heerlijk toch? Komt omdat ze de vrije radicalen te lijf gaan. 1 keer per dag breng ik 4 à 5 druppels direct na de reiniging (nr. 1 en 2) aan.

5 Derma Lift 5.0 – Dermaceutic

Een zachte crème die ik smeer op en onder mijn ogen ter voorkoming van lijntjes en wallen. Er zitten peptiden en pullulan in, stofjes die een liftend effect geven. P.s. ik smeer deze crème helemaal op mijn oogleden en tot de wimperranden, want daar is het ook nodig (dank voor de tip, Annemarie van Rosmalen!).

6 Youth EssentiA C-Quence Serum 4 – Environ

Gebruik ik om de dag, zowel ’s ochtends als ’s avonds, na de hyaluronzuurdruppels (nr. 3). In dit serum zitten (afgeleiden van) vitamine A-zuur en een vorm van vitamine C. Vitamine A-zuur is echt een must, wil je de huid stevig houden. Nadeel: je moet hier voorzichtig mee omgaan, want het kan snel je gezicht irriteren. Maar bij Environ hebben ze een geweldig opbouwsysteem waarbij stapje voor stapje je huid kan wennen aan Vitamine A-Zuur. Ik heb ook ooit dit hele systeem doorlopen.

7 Alpha Hydroxy Cream – Environ

Dit is een niet te heftig product met glycolzuur. Een prima crème als ik mijn huid niet te veel wil vermoeien (bijvoorbeeld een paar dagen na een laserbehandeling), maar toch graag een beetje wil stimuleren.

8 Turn Over – Dermaceutic

En nog een keer een item met glycolzuur (zie nr. 2 en 7) in mijn routine! Deze crème is een glycolzuur zwaargewicht (15%). Het maakt je huid mooi zacht en ik gebruik het 2 à 3 keer per week ’s avonds na de reiniging (nr. 1 en 2.). Vooral in combinatie met Retinol (nr. 9), zie ik ’s ochtends echt verschil.

9 Activ Retinol 1.0 – Dermaceutic

De retinol in dit serum wordt (net als nr. 6) omgezet in Vitamine A-zuur. Goed voor een stevige, mooie huid, weet je nog? Ik kan het alleen helaas niet te vaak gebruiken, want dan krijg ik last van pukkeltjes en oneffenheden. Maar het werkt absoluut, dus ik zoek steeds naar de goede balans. Ik gebruik het 2 à 3 keer per week als hekkensluiter in mijn ritueel na het smeren van de Turn Over (nr. 8).

10 Revival Masque – Environ

Een lekker maskertje dat ik 2 keer per week ’s avonds op mijn gereinigde huid smeer voor het slapen gaan. Verder niets ervoor en niets erna. Vervolgens gaan Aziatisch zuur, melkzuur en amandelzuur hard voor je aan het werk om je gezicht te hydrateren en glad te krijgen. De bedenker van dit alles (de heer Des Fernandes) noemt zijn product ‘a facelift in a bottle’. En op sommige dagen (helaas zie ik niet altijd dit ‘wow-effect’) ben ik dit best met hem eens.

Zo….dat waren al mijn favoriete producten. Nu even pauze ??

Kijk goed naar je eigen huid

Het zijn dus best veel items die ik gebruik. Mocht je een van deze producten willen gaan proberen, kijk dan eerst goed naar de behoefte van je eigen huid. Wat voor mij werkt hoeft nl. niet persé ook voor jou te werken. En wees voorzichtig met vitamine A-zuur. Wil je specifiek advies over de merken die ik gebruik en wil je weten of deze ook geschikt zijn voor jouw huid? Wat betreft de crèmetjes en serums van Dermaceutic en SkinCeuticals kan ik je bijvoorbeeld de Van Rosmalenkliniek aanbevelen. En voor alle ins en outs over Environ (of voor een introductie behandeling) ben je in goede handen bij SB Cosmetics of Mooi van Binnenuit.

X Mo

Naschrift: de artikelen die ik hierboven beschreef, waren mijn favorieten in 2017. Inmiddels heb ik ook een 2019-versie gemaakt omdat er best wat artkelen door mij zijn ingeruild.