REVIEW: RIMPELREMOVER DERMACEUTIC

Kennen jullie het fijne cosmeceutical merk Dermaceutic al? Ik kende het nog niet, maar ben altijd op zoek naar nieuwe producten. Mits ze echt iets voor je huid doen. Onlangs mocht ik van de Van Rosmalen Kliniek wat producten van Dermaceutic uitproberen. Zie hieronder voor mijn bevindingen.

wat is Dermaceutic?

Dermaceutic is één van de eerste bedrijven die producten ontwikkelde met gebruikmaking van bestanddelen zoals hyaluronzuur, stabiele vitamine C en glycolzuur. Hun verzorgingsproducten vallen onder de zogenaamde cosmeceuticals. Dit zijn producten die een stapje verder gaan dan reguliere crèmes. Ze doen hun werk in de diepere huidlagen. Zie bijvoorbeeld mijn andere reviews over cosmeceutical merken: Novexpert en Environ

welke producten heb ik getest?

Vooral rond mijn mond mag het best ietsje gladder. Dus de Van Rosmalen Kliniek gaf mij 2 producten van Dermaceutic die iets kunnen betekenen voor dit gebied. Het gaat om de Turn Over Stimulating Night Cream en de Activ Retinol 1.0 van Dermaceutic.

a. Dermaceutic Turn Over Stimulating Night Cream

Allereerst de Turn Over Stimulating Night Cream. Deze crème bevat een hoge concentratie fruitzuren (glycolzuur 15%) en bevordert het natuurlijke huidvernieuwingsproces. De speciale formule verwijdert de dode cellen van de oppervlaktehuid en werkt als een soort peeling. Hierdoor wordt je huid zachter, egaler en worden werkstoffen beter opgenomen. Je brengt deze crème aan na de reiniging.

b. Dermaceutic Activ Retinol 1.0

Dan de Activ Retinol 1.0. Deze crème, die retinol bevat, breng je aan na de Turn Over Cream. Dit is een product voor de huid die stimulatie gewend is. Voor minder gevorderden is er bijvoorbeeld ook de 0.5 versie. Dit serum bevat 1 % retinol complex en en 1% pure vitamines C&E. Het bevordert de hydratatie en versterkt bovendien de huidbarrière.

mijn ervaring

Genoeg theorie voor dit moment. Hoe heb ik zelf deze producten beleefd? Daar kan ik vrij kort over zijn; nl. mijn ervaring is zeer positief. Zoals je weet gebruik ik ook andere producten, maar ik vind het effect met Dermaceutic wel heel tastbaar. ’s Avonds gebruik ik 2 keer per week de Turn Over Cream in combinatie met de Activ Retinol 1.0. De volgende morgen heb ik dan een zichtbaar gladdere huid, die bovendien ook nog eens mooi glanst. Ik gebruik deze crèmes nu gedurende 3 maanden en vind dat hierdoor mijn huid echt is opgeknapt. Dus het verbaast je vast niet dat deze producten een vast plaatsje in mijn beauty routine hebben gekregen.

Ingrediënten

Als het even kan, vermijd ik producten met een grote hoeveelheid parabenen, de uitdrogende vorm van alcohol of minerale oliën. De uitgeprobeerde producten doorstaan deze test. Voor de liefhebbers hierbij de INCI-ingrediënten van beide Dermaceutic producten.

Ingrediënten Dermaceutic Turn Over

De Turn Over heeft de volgende ingrediënten:

Water, Glycolic Acid, Caprylic, Bytulene glycol, Ammonium hydroxide, Cetearyl alcohol, Hydroxyethyl acrylate, polysorbate 60, Dimethicone, PEG-40 sterate, Magnesium aluminium silicate, Cholestrol, Squarlane, Xantan gum, Ceteth-10 phosphate, dicetyl phosphate, tetrasodium EDTA

Ingrediënten Dermaceutic Activ Retinol 1.0

De Retinol 1.0 bestaat uit de volgende ingrediënten:

Aqua (water), Diglycerin PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Ethylhexyl Methoxycrylene, Panthenol, Retinol, Ascorbic Tetraisopalmate, Ascorbyl Palmiate, Tocopherol, Allantoin, Cholestrol, zinc PCA, Magnesium PCA, Sodium PCA, Sphingolipids, Phospholipids, lecithin, hydrogenated palm Glycerides Citrate, Polyacrylate Crosspolymer-6, Trideceth-9, Phenooxyethanol, Polysorbate 20, Ethylhexylglycerin, Propaneidiol, Disodium EDTA, T-butyl alcohol, BHT, potassium Sorbate, BHA, Cl

Prijs

Wat kosten de genoemde producten van Dermaceutic? De Turn Over Stimulating Night Cream heeft een prijs van 49,00 euro
en de Activ Retinol 1.0 heb je voor 75,00 euro. De producten zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar via de webshop van de Van Rosmalenkliniek. Zij kunnen je ook van specifiek advies voorzien over de producten van Dermaceutic.

Wil je meer reviews lezen over echt werkende producten die ik zelf heb getest? Klik dan hier voor andere artikelen over dit onderwerp.