DORSTIGE HUIDJES

Voelt je huid trekkerig en oncomfortabel aan? Dan kan deze vast wel wat extra vocht gebruiken. Nu gebruik je misschien al een vochtinbrengende crème, maar wist je dat er meer mogelijk is? Met een puur hyaluronzuur kan je nl. net een stapje verder gaan en je huid dagelijks een extra hydraterende boost geven. Hyaluron herstelt nl. het vochtniveau in je huid, waardoor deze weer soepeler en voller wordt.

Nu kan ik me voorstellen dat je niet meteen paraat hebt wat dit exact voor stofje is. Geeft niets, leg ik je gewoon even uit. Hyaluronzuur is een stof die van nature in het lichaam voor komt. Het zorgt ervoor dat je huid vocht kan vasthouden en er mooi en gezond uitziet. Het werkt nl. als een magneet op water en kan maar liefst tot 6 liter per gram binden. Kijk, daar hebben we wat aan! Verder zorgt hyaluron ook voor bescherming tegen schade van vrije radicalen en remt het ontstekingen.

Als je ouder wordt, je raadt het al, neemt deze wonderstof genadeloos af. Met dus als gevolg een drogere huid met fijne lijntjes (Yak!). Maar het goede nieuws is dat je het dus ook kan opsmeren, voor een optisch rijkere huid. Smeer het goedje op en je wangetjes worden als het ware vol gezogen.

Tot voor kort kende ik dit geheime wapen niet, totdat ik onlangs weer bij de Van Rosmalenkliniek was voor een laserbehandeling. De (altijd sympathieke) dames legden mij tactisch uit dat dit serum eigenlijk tot mijn standaarduitrusting zou moeten behoren en duwden mij een flesje “Hydrating B5″ van Skinceuticals in de handen. Dit goedje bevat niet alleen een hoge dosis hyaluronzuur, maar ook een flinke portie vitamine B5 alias pantotheenzuur. Deze vitamine houdt vocht vast en voorkomt zo uitdroging van de huid. Dubbele vochtbescherming dus! En oh ja, B5 versnelt ook nog eens de vorming van nieuwe huicellen.

Ik gebruik dit serum nu een tijdje en merk dat mijn dorstige huidje dit fijn vindt. Je brengt twee keer per dag 1 à 2 druppels aan onder je dag/nachtcreme. Het trekt snel in, plakt niet en daarna voelt je huid meteen zachter en voller. Kortom, ook het smeren van hyaluron zuur krijgt een standaard plekje in mijn (inmiddels best uitgebreide) beautyroutine. I love it!