LASER EXPERIENCE

Voor deze blog werp ik mezelf (af en toe) graag op als cosmetisch proefkonijn. Een laserbehandeling stond al langer op mijn lijstje, want hiermee kan je een egalere huid en huidverstrakking bereiken. Klinkt goed toch? Dus toen de Van Rosmalen Kliniek (waar ik al langer over vloer kom) mij aanbood om mijn gezicht eens grondig met de laser onder handen te nemen, hoefde ik niet lang na te denken.

Onlangs was het zover en mocht ik langskomen bij de zeer ervaren huidtherapeute Silvia Scheurwater. Tijdens de behandeling stelde ik haar een paar prangende vragen.

Wat kun je allemaal met laserbehandelingen bereiken?

Allereerst wordt, na een aantal behandelingen in kuurverband (minimaal 4), je gezicht veel egaler. Pigment, couperose en de poriënstructuur verbeteren zichtbaar. En last but not least: door de warmte stimuleer je de collageen aanmaak, waardoor de huid zal verstrakken. Zo wordt het verouderingsproces dus vertraagd.

Wat is de invloed van een laserbehandeling op de collageenaanmaak?

Collageen moet je zien als het cement in je gezicht, het zorgt echt voor stevigheid. Het is een lichaamseigen stof (een eiwit) dat het bindweefsel bij elkaar houdt. Als je ouder wordt, lost je collageen langzaam op. Met rimpels en verslapping als gevolg. Het is dus zaak om je collageen voorraad zo groot mogelijk te houden. Een goede zonneprotectie helpt in ieder geval (spf 50) en verzorgingsproducten met een sterke anti-oxidant.

En de warmte van de laser zorgt dus voor de aanmaak van collageen. Wel zul je, om goed het effect te kunnen zien, ongeveer 6 behandelingen in kuurverband moeten ondergaan. En het behaalde resultaat moet je onderhouden door een aantal behandelingen per jaar te ondergaan, want het verouderingsproces gaat helaas gewoon door.

Hoe ziet een laserbehandeling er precies uit?

Eerst wordt de huid goed gereinigd en daarna breng ik een speciale geleidingsgel aan. Vervolgens beweeg ik met het laserapparaat over de huid en worden er korte warmteflitsen gegeven. De hele behandeling duurt ongeveer 45 minuten.

Hoe je eruit na een laserbehandeling?

Je ziet er over het algemeen niet super behandeld uit. Je huid kan iets roder zijn, wat warmer aanvoelen en de pigmentvlekjes kunnen tijdelijk wat donkerder kleuren. Maar na een paar dagen verdwijnt dit vanzelf weer. Na 4 weken dient de behandeling te worden herhaald. NB; ik raad een kuur vooral voor de wintermaanden aan, want na de behandelingen moet je extra voorzichtig zijn met zon en je huid goed beschermen met een spf50.

Naschrift 1: mijn eerste laserbehandeling is erg goed gegaan. Wel vond ik zelf eerlijk gezegd de korte flitsen een beetje pijnlijk, maar dat komt misschien ook omdat ik niet precies wist wat ik kon verwachten (en ik geef het meteen toe: ik ben best wel een watje!). Na de flits is de pijn trouwens meteen verdwenen. De volgende keer slik ik gewoon van te voren 2 paracetemolletjes, dat schijnt ook te helpen. Verder had ik maar een paar verkleurde pigment vlekjes en viel het met de roodheid ook reuze mee. Goed te doen dus!

Naschrift 2 (april 2017): inmiddels heb ik een kuur van behandelingen achter de rug. Het heeft voor mij enorm geholpen tegen de pigmentvlekjes en roodheid in mijn gezicht. Mijn hele gezicht ziet er mooier en egaler uit. Wel moet je extra goed opletten met de bescherming van je huid tegen de zon, zo heb ik gemerkt. Nu moet je natuurlijk altijd goed je gezicht beschermen, maar hier in het zonnige Zuid-Frankrijk natuurlijk des te meer!

Een laserkuur volgen kan bij de Van Rosmalen Kliniek vanaf 585,00 euro, losse behandelingen kosten 163,00 euro. Je kan met hen vrijblijvend contact opnemen voor meer informatie of een gratis consult.

1-laser