HUIDVERBETERING DOOR LASERBEHANDELING

Silvia Scheurwater is huidtherapeut bij de Van Rosmalen kliniek in Rotterdam. Ze is onder meer gespecialiseerd in laserbehandelingen, waarover zij in onderstaand artikel alles vertelt.

Slechte huid

Vrijwel iedereen krijgt in de loop der jaren last van bruine vlekken in het gezicht, maar ook rimpels en rode vaatjes nemen toe naarmate we ouder worden. UV-straling, roken, stress en verkeerde skincare zijn factoren die dit proces versnellen en ervoor zorgen dat je collageen afneemt. Je huidconditie gaat hierdoor achteruit en ook het vermogen van de huid om te herstellen neemt af. Een laserbehandeling kan uitkomst bieden.

4Harmony XL Laser

Er zijn verschillende soorten lasers. De Van Rosmalen kliniek, waar ik werk, beschikt over 2 verschillende soorten lasers. Allereerst de nieuwste Harmony XL laser. Dit is één van de meest betrouwbare en veiligste lasers op het gebied van couperose, pigmentvlekken en huidverstrakking. De Harmony laser wordt gebruikt om couperose, pigmentvlekken en overbeharing te verminderen en wordt tevens ingezet voor verstrakking van de huid. De rode kleur en vaatjes in de huid absorberen het laserlicht, waardoor de vaatwand verkleeft en de couperose vermindert.

Bij pigmentvlekken dringt het laserlicht door in het teveel aan melanine, de bruine kleur van de pigmentvlek, waardoor deze lichter worden. Naast het feit dat de laser pigmentvlekken en couperose vermindert, zorgt de laser ook voor verstrakking van de huid. Dit komt doordat de warmte van de laser zorgt voor de aanmaak van extra collageen. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat ons collageen afneemt naarmate we ouder worden en oplost door bijvoorbeeld UV-straling. Je huid kan deze collageenboost dus goed gebruiken! Voor een optimaal resultaat zijn meerdere behandelingen noodzakelijk, welke om de 3-4 weken plaatsvinden.

3Gefractioneerde laser

De andere laser die wij gebruiken is de gefractioneerde laser. Deze maakt minuscule gaatjes in de huid waardoor er nieuw collageen en elastine vezels worden aangemaakt. Doordat het water in de opperhuid het licht absorbeert verdampen de oude huidcellen. Hierdoor wordt het huidoppervlak gladder en egaler (laser resurfacing). De gefractioneerde laser is geschikt voor het behandelen van rimpels, diepe poriën, putjes, littekens en oneffenheden van de huid. De herstelperiode na een behandeling hangt af van de diepte van behandeling en varieert van ongeveer twee tot zes dagen. Het aantal behandelingen hangt af van het resultaat dat je wilt bereiken en varieert van gemiddeld 1 tot 4 behandelingen per jaar.

laserbehandeling tegen couperose en pigmentvlekkenWanneer kan je niet gelaserd worden?

Een zeer donkere huid of zongebruinde huid kan niet worden gelaserd. Ook het gebruik van zelfbruiningsproducten is tijdens het gehele behandeltraject niet toegestaan. Dit omdat er een duidelijk verschil moet zijn tussen kleur van de omliggende huid en het gebied dat behandeld wordt.

Wil je weten wat een laserbehandeling voor jou kan doen en of je huid geschikt is voor deze behandeling, neem dan contact op met de Van Rosmalen kliniek voor een gratis kennismakingsconsult met mij, of met een van de andere huidtherapeuten in de kliniek in Rotterdam of Nijmegen. Alle onze huidtherapeuten zijn gecertificeerd en BIG-geregistreerd.

photo credits onderste 3 foto’s: Van Rosmalen kliniek

Dank je wel voor de duidelijke uitleg, Sylvia Scheurwater!