IK VERTREK

Ja, je leest het goed. Ik vertrek. En wel morgen. Kan me voorstellen dat dit een beetje onverwacht komt, want deze ambitie heb ik nog niet eerder met jullie gedeeld. Maar morgen pak ik, samen  met mijn gezin, een vliegtuig naar een ander land om een lang gekoesterde droom tot werkelijkheid te laten komen. We gaan een tijdje aan de Franse Côte d’Azur wonen en willen daar vooral veel tijd voor elkaar vrijmaken, maar ook (her)ontdekken hoe we het leven nóg leuker kunnen maken.

Niet dat we het in Nederland niet naar onze zin hebben, in tegendeel zelfs, maar dit idee spookt al jaren door ons hoofd. En manlief en ik zijn allebei ‘doeners’ en leven met de instelling dat als je iets wilt, je het gewoon moet doen. Dus blijf niet eeuwig dromen over iets, maar voer het ook uit. Iemand zei laatst heel treffend: ‘we worden immers niet allemaal 100 jaar’. En zo is het maar net. Dus we pakken ons hele boeltje op en verkassen komende tijd naar de zonnige Méditerranée. En daar verheugen we ons enorm op!

 

Natuurlijk ga ik ook dingen missen in Nederland. Neem de knusse Sinterklaas-periode, of de pure Hollandse gezelligheid. Even spontaan met je naasten afspreken. Of lekker een goede stamppot eten bij de open haard als het buiten ver beneden nul is. En zal je net zien dat er dit jaar ineens een Elfstedentocht wordt gereden. Snif, niet te lang aan denken allemaal….

Gelukkig gaan we naar een super fijne omgeving toe, waar we allemaal mooie nieuwe ervaringen gaan op doen. Building memories, dat is het doel! Aan het weer zal het in ieder geval niet liggen. Hoe heerlijk is het om ’s ochtends de luiken open te gooien en dan vrijwel standaard de zon naar binnen te zien stralen? Soms kan je zelfs in januari in je t-shirtje buiten lunchen. In Nederland ben je vaak al blij als dit hoog zomer kan ?. Verder gaat het daar allemaal een tandje langzamer. Het hoeft allemaal niet stante pede, waardoor het leven er net iets relaxter is en daardoor fijner is. En het eten en drinken is er natuurlijk ook niet heel vervelend! Ik verheug me bijvoorbeeld nu al op urenlang heerlijk lunchen bij een goede strandtent. Een bord fruit de mer, mooie rosé erbij en daarna lekker loom voor je uit staren over de azuurblauwe spiegel….

Uiteraard zal ik je af en toe op de hoogte houden van mijn avonturen in Zuid-Frankrijk. Maar wees niet bang: ik zal ook regelmatig in Nederland te vinden zijn om goed in de gaten te houden wat daar allemaal gebeurt. Qua blog blijft het ‘business as usual‘ en blijf dus vooral dagelijks Forever 39 checken voor updates over lifestyle, beauty en mode!

En mocht je een keer in de buurt zijn, kom je dan gezellig een roséetje drinken?

A bientôt.

x Mo