UITETEN IN SAINT-TROPEZ

Al een tijdje woon ik op het schiereiland van Saint-Tropez en ik ken daar dan ook inmiddels goed mijn weg, ook op culinair gebied. Qua restaurants kun je er eigenlijk alle kanten op: van authentiek Frans tot internationaal en van eenvoudig tot groots en meeslepend. Lees snel even verder voor mijn selectie.

1

L’Opera

Heb je zin in een echte ‘over de top’ tent vol spektakel en vermaak? Dan ben je hier aan het goede adres. Met uitzicht op de haven van Saint-Tropez kan je alles goed in de gaten houden en je te goed doen aan internationale gerechten zoals sushi en mooie vis- en vleesbereidingen. Laat je ondertussen entertainen door vuurspuwers, sexy danseressen en andere exotische buitenlui, die er niet voor schromen om hun kunstjes boven op je tafel te doen tussen je net bestelde fruit de mer. Hier beleef je na het eten het nachtleven (met alles erop en eraan) waardoor dit decadente vissersdorpje zo beroemd is geworden, dus laat oma en de kinderen vooral thuis.

La Ferme Ladouceur

Van het ene uiterste naar het andere, dat is typisch het schiereiland van Saint-Tropez. Wil je rustig eten in Franse sferen? Ga dan naar deze tot restaurant omgetoverde boerderij die midden tussen de wijnranken ligt. Veel keuze is er niet, want je eet gewoon wat de pot schaft en dat komt altijd neer op eerlijke, Franse kost. En de (onbeperkte) wijn is natuurlijk gemaakt van de druiventrossen die rondom de boerderij groeien. La douce France!

Le Club 55

Iconisch, authentiek en in het hoogseizoen soms hysterisch. Deze 3 termen slaan allemaal op de mythische Club 55 in Ramatuelle. Als je hier gaat eten hoor je een enorme schaal met crudité te bestellen, samen met de niet te evenaren dipsaus. Ondertussen lekker om je heen loeren, want deze plek werkt als een magneet op popsterren, vorsten en andere paradijsvogels. De rest van de kaart is niet echt om over naar huis te schrijven, maar who cares want je gaat niet naar ’55’ voor het eten. Het gaat vooral om de ambiance. En als je van de Côte houdt, moet je die bijzondere sfeer minimaal eenmaal hebben geproefd.

1Pearl Beach

Een goed verborgen pareltje aan de entree van Saint-Tropez, dat je zo voorbij rijdt als je het niet kent. Als je door de grote, oriëntaalse poort van het restaurant naar binnengaat, stap je letterlijk in een door palmbomen omgeven oase met schitterend uitzicht op de Méditerranée. Je kunt hier heerlijk eten van de Franse kaart met een oosterse twist, maar ook de cocktails zijn er niet te versmaden. En dan heb ik het nog niet gehad over het dakterras met het mooiste uitzicht over de baai van Saint Tropez! Aanrader is ook de zeer uitgebreide brunch op zondag, waarvoor zelfs mensen uit Monaco overkomen.

1

Gassin

Heb je het helemaal gehad met de glitter & glamour in “St. Trop”? Neem dan een veilige uitwijk naar de restaurants in het pittoreske dorpje Gassin, dat op steenworp afstand ligt. Het middeleeuwse dorpje zelf is al een bezoekje waard, maar de restaurantjes op het Place dei Barri zijn het zeker ook. Lekker Frans eten zonder opsmuk, maar van goede kwaliteit en in een prachtige omgeving.

 

Wil je meer tips over uiteten in Saint-Tropez? Check dan deze artikelen: