SAINT-TROPEZ: MIJN BESTE TIPS

In het hoogseizoen krijg ik bijna dagelijks de vraag welke restaurants in Saint-Tropez écht leuk zijn. Elke keer stuur ik dan braaf een overzicht met al mijn favo plekjes. Maar eigenlijk is het veel leuker (en voor mij gemakkelijker ;-)) om mijn hele lijstje eens in een blog om te zetten. Dus voor iedereen die momenteel ergens aan de Cote d’Azur bivakkeert (of er nog een keer heen wil): hier zijn mijn toppers! P.s.: ik heb er ook nog een leuke video bij gemaakt.

Gezelligheid bij Indie! Armbanden & clutch: Return to Sender

Strand

Verde: dit is een nieuwe ster aan het front op het strand van Pampelonne. Denk aan een fotogenieke locatie, beautiful people, dansen en live d.j.’s

Indie Beach: chill, lay back, goed eten en een top sfeer

Tropicana: klassiek, romantisch en lekker. Hoort trouwens bij bakkersketen La Tarte Tropezienne

Moorea: al eeuwen lang een vertrouwd adresje op Pampelonne voor een perfect verzorgde lunch. Na het tafelen kun je er ook een dansje wagen.

Tabou Plage: “petite Pampelonne” op het strand van La Croix-Valmer. Goed verzorgd, lekker en betaalbaar.

Moorea plage

Avondje uit

Pearl Beach: een enorme aanrader als je op een prachtige plek (aan de baai van Saint-Tropez) goed wilt worden gepamperd. Trap vooral de avond af met een cocktail op het dakterras met uitzicht op de ondergaande zon.

L’Opera: glitter, glamour en schaars geklede acrobates in de bomen en op de tafels. De “over de top” tent van Saint-Tropez, dus je moet er wel van houden.

Le Gaio: goede sushi, die je naar binnen smikkelt, terwijl ondertussen Moulin Rouge-achtige taferelen aan je tafel voltrekken.

Le Quai: het kleine zusje van L’Opera. Mijn voorkeur voor een echt avondje uit met een show in “Saint-Tropez style”. Is knusser (en met minder bling bling publiek) dan l’Opera. Ps: zie ook mijn filmpje onderaan dit artikel.

een prachtige zonsondergang bij Pearl Beach

Betaalbaar én leuk

Au vieux Gassin: heerlijk lokaal eten op het pleintje van het idyllische plaatsje Gassin. Voor als je het even hebt gehad met al het geweld in Saint-Tropez.

Beach Café: prima eten voor een dito prijs aan het strand van La Bouillabaisse bij de entree van Saint-Tropez

Biglari: goede hamburgers op een triple A-locatie in de haven van Saint-Tropez

Le Sporting: aan de Place de Lice mensen kijken onder het genot van lekkere inktvisringen of kip met boontjes.

Op de eerste rij met uitzicht op de markt bij Le Sporting

Romantisch & authentiek

Villa Belrose: prachtig gelegen op een heuvel aan de ingang van Saint-Tropez met breedbeeld uitzicht over de azuurblauwe zee. Heeft een zeer verfijnde keuken op hoog niveau.

Le Club 55: dé place to be als je een ultieme Pampelonne ervaring wilt. Iedereen komt er, van koning Albert tot Bill Gates. De kaart verandert er nooit. Geeft niet, want je komt hier toch niet voor het eten, maar voor het proeven van de sfeer.

Le Tigre: een pareltje hoog in het dorp van Saint-Tropez. Genieten van de Aziatische keuken, terwijl je uitstaart op het beroemde kerkje en de baai.

Le Pingouin bleu: een strandtent waar je jezelf in de jaren ’60 waant met een goede, Provençaalse kaart. Alleen voor insiders, want het zit goed verstopt aan het strand van Grimaud.

Een “panier de crudité” bij Le Club 55

Video

Benieuwd naar bewegend beeld? Zie dan hieronder de video die ik over een aantal van de restaurants maakte.