5 REDENEN OM ALLEEN TE REIZEN

Op het moment dat je dit leest, zit ik aan de andere kant van de wereld. En wel in het heerlijke Bali én “toute seule”. Oftewel helemaal in mijn uppie. Lees hier waarom het zo fijn is om af en toe eens alleen af te reizen naar een mooie bestemming.

Solo reizen

Eerder dit jaar, ging ik al alleen naar Thailand. Yes, zonder reisgezel naar het land van de eeuwige glimlach. Het was een super mooie ervaring, met prachtige boottochtjes door kalkstenen grotten, fietsen door Bangkok en een yoga-retraite op Koh Samui. Maar mij is best vaak gevraagd waarom ik deze reis alleen maakte. Nou, ten eerste natuurlijk omdat ik het leuk vind. Maar verder is er nog wel een aantal reden te bedenken om in je uppie op pad te gaan. Zie hier 5 goede redenen om een keer alleen in het vliegtuig te stappen.

1. Zelf de bestemming kiezen

Ik ben gek op exotische bestemmingen. Hoe verder hoe beter. Zo ben ik al in India, Zuid-Afrika, Indonesië en Brazilië geweest. Maar M. houdt niet van verre bestemmingen en is ziels gelukkig als we lekker dichtbij naar Londen of Sardinië gaan. Waar we dan ook vaak naar toe gaan (vind ik trouwens ook leuk hoor!). En vriendinnen kunnen door werk en/ of het thuisfront niet zo lang weg. Tja, dan heb je 2 opties: of je ziet zo’n tropisch eiland met kokosnotenbomen alleen nog maar op plaatjes, of je boekt gewoon in je upje een ticket naar een weelderig exotische bestemming!

2. Je kunt je dag zelf indelen

Van reisroute tot hotel, je hoeft met niemand te overleggen. Zin in een dagje zwembad of juist actief op excursie? Gewoon lekker doen waar je zelf zin in hebt. Hoe fijn!

3. Inzichten

Als je alleen reist, kun je veel beter afstand van alles nemen. Of het nu je werk, je relatie, of de invulling van je leven is, alles is letterlijk en figuurlijk ver weg. Omdat je niet continu wordt afgeleid door je medereiziger(tjes), kun je alles eens wat neutraler overdenken en beter naar je gevoel luisteren. Hierdoor kunnen mooie inzicht ontstaan.

4. Nieuwe mensen ontmoeten

Als je alleen reist, maak je veel sneller aansluiting met andere mensen. Je stelt je meer open voor de omgeving om je heen en anderen maken ook sneller een praatje met je, zo is mijn ervaring. In ieder geval met andere solo-reizigers.

5. Je beleeft het intenser

Alle tijd van de wereld om alle indrukken goed op je te laten inwerken. Er is immers veel minder afleiding. Hierdoor zie je dingen die je normaal niet zouden zijn opgevallen en beleef je het intenser.

Tot slot

Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren om een keer zelf het reisavontuur alleen aan te gaan. Misschien best eng en uit je comfortzone, maar je zult zien dat je er veel voor terugkrijgt. Dus wat let je, probeer het gewoon een keer!
Mo