WHERE TO EAT IN SAINT-TROPEZ #2?

Als ervaringsdeskundige aan de Côte d’Azur word ik steeds vaker om tips gevraagd qua restaurants. Nu heb ik een tijdje geleden al mijn favoriete plekjes verklapt, maar deze lijst vond ik niet meer volledig. Tijd voor een kleine aanvulling dus!

VILLA BELLE ROSE

Onder de bezielende leiding van Nederlander Robert-Jan van Straaten, gebeuren er allemaal mooie dingen daar op de heuvel net voor Saint-Tropez. Je kan er op stand slapen, maar ook het eten is meer dan prima. Zeker niet het goedkoopste restaurant, maar het is absoluut een aanrader. Er is een sterrenrestaurant dat hoog staat aangeschreven, maar ook aan het zwembad kan je goed terecht voor een iets eenvoudigere, maar lekkere kaart. Of je nu voor de sterrenafdeling kiest, of juist voor het zwembadrestaurant; het uitzicht is vanaf beide locaties adembenemend en niet snel te evenaren. Borrelen kan er trouwens ook uitstekend!

SENEQUIER

Zeker niet nieuw, maar absoluut de moeite waard. Senequier is een van de places to be in de haven. Heerlijk eten en borrelen, terwijl je vanaf je rode stoeltje de internationale Beau monde goed in de gaten kunt houden. Ook heb je vanaf hier uitstekend uitzicht op het leven op de bombastische jachten. Met in de hand uiteraard een glas champagne of een goed glas wijn. Oh ja, vergeet zeker niet een goed gevulde portemonnee voordat je jezelf in een van de rode stoeltjes op het terras perst. Het is nl. niet bepaald de goedkoopste stek.

BEACH CAFÉ

Aan de poort van Saint-Tropez (la Bouillabaisse) vind je dit charmante tentje aan het strand met uitzicht over de baai van Saint-Tropez. Pizza’s, salades en hamburgers zijn hier prima te eten en ook nog eens uitstekend betaalbaar. Verder is het personeel bijzonder vriendelijk. Na het eten kan je heerlijk nog even een duik in zee nemen en je spullen achterlaten bij het restaurant. Ook perfect om naar de ondergaande zon te staren aan het einde van de dag. Een aanrader dus.

Ben benieuwd naar meer tips over Saint-Tropez? Zie dan hier voor mijn eerdere artikel over fijne restaurants in de regio.