WHERE TO EAT IN SAINT-TROPEZ #2?

Als ervaringsdeskundige aan de Côte d’Azur wordt ik steeds vaker om tips gevraagd qua restaurants. Nu heb ik een tijdje geleden al mijn favoriete plekjes verklapt, maar deze lijst vond ik niet meer volledig. Tijd voor een update dus!

VILLA BELLE ROSE

Onder de bezielende leiding van Nederlander Robert-Jan van Straaten, gebeuren er allemaal mooie dingen daar op de heuvel net voor Saint-Tropez. Je kan er op stand slapen, maar ook het eten is meer dan prima. Zeker niet het goedkoopste restaurant, maar het is absoluut een aanrader. Er is een sterrenrestaurant dat hoog staat aangeschreven, maar ook aan het zwembad kan je goed terecht voor een iets eenvoudigere, maar lekkere kaart. Of je nu voor de sterrenafdeling kiest, of juist voor het zwembadrestaurant; het uitzicht is vanaf beide locaties adembenemend en niet snel te evenaren. Borrelen kan er trouwens ook uitstekend!

TAMARIS

Als je aan de stranden van Ramatuelle denkt, dan denk je aan jet set en bijbehorende prijzen. Dit klopt meestal wel, alleen deze vlieger gaat voor Tamaris niet op. Hier eet je keurige salades voor 16 eu, en de “plats” doen tussen 12 en 20 euro. Maar evengoed is de sfeer er aangenaam en typisch Zuid-Frans. En het uitzicht op de azuurblauwe zee blijft bij natuurlijk onbetaalbaar.

BEACH CAFÉ

Aan de poort van Saint-Tropez (la Bouillabaisse) vind je dit charmante tentje aan het strand met uitzicht over de baai van Saint-Tropez. Pizza’s, salades en hamburgers zijn hier prima te eten en ook nog eens uitstekend betaalbaar. Verder is het personeel bijzonder vriendelijk. Na het eten kan je heerlijk nog even een duik in zee nemen en je spullen achterlaten bij het restaurant. Ook perfect om naar de ondergaande zon te staren aan het einde van de dag. Een aanrader dus.

CAFE DE PARIS

Zeker niet nieuw, maar absoluut de moeite waard. Café de Paris is een van de places to be in de haven. Heerlijk sushi eten, terwijl aan je tafeltje de internationale Beau  monde voorbij trekt. Ook kan je vanaf hier uitstekend het leven op de bombastische jachten in de gaten houden. Met in de hand uiteraard een glas champagne of een goed glas wijn. ‘s Middags kan je er genieten van uiterst betaalbare dagschotels. Mocht je een keertje in de winter in Saint-Tropez zijn, weet dan dat het bij Café de Paris altijd gebeurt.

Ben benieuwd naar meer tips over Saint-Tropez? Zie dan hier voor mijn eerdere artikel over fijne restaurants in de regio.

( 421 keer in totaal bekeken, 1 keer vandaag bekeken)

Hi, ik ben Mo en ik zorg ervoor dat je een paar keer per week een leuke nieuwe blog krijgt voorgeschoteld bij Forever 39. Wil je meer weten over mij? Klik dan hier.

Copyright © 2018 - Forever39.nl - Alle rechten voorbehouden.

CONTACT - SAMENWERKEN