DE SABBATICAL IS BEGONNEN!

Het is nu bijna 3 weken geleden dat ik, samen met mijn gezin, ben neergestreken aan de Franse Côte d’Azur. Inmiddels zijn (eindelijk!) alle koffers uitgepakt en heeft alles een plekje gekregen. Ik vraag me wel af waarom ik eigenlijk zoveel kleding wilde meenemen, want mijn dagelijkse tenue bestaat uit niet veel meer dan een afgeknipte spijkerbroek, een kleurige bikini en een luchtig tuniekje. En voorlopig hou ik het daar graag bij, mits het weer het toe laat. En het weer laat het momenteel zeker toe. Het zijn prachtige, zomerse dagen met een strak blauwe lucht waar in de verste verte geen wolkje valt te bespeuren.

Het ochtendprogramma van ons nieuwe leven hield tot dus ver niet veel meer in dan een beetje uitslapen (de school startte pas eergisteren) en bij het plaatselijke bakkertje kraakvers brood halen. Dan heerlijk rustig ontbijten in de zon en leuke plannen maken voor de rest van de dag. Terugkerende uitjes zijn lekker uiteten gaan of  ‘avec toute la famille‘ verse inkopen doen op de plaatselijke markt (je snapt het al: eten en drinken vormt een belangrijke rode draad). Naar het strand gaan of een ijsje eten in de haven van Saint-Tropez zijn trouwens ook zwaar favoriet.

En eergisteren gingen dan voor het eerst de kinderen naar hun Franse school. Mega spannend natuurlijk en het voelde een beetje alsof ik zelf voor het eerst weer naar school ging. Extra indrukwekkend, omdat in Frankrijk helaas de noodverordening van kracht is in verband met dat stelletje verknipte idioten. Dit houdt bijvoorbeeld in dat je ’s ochtends bij school vrolijk wordt opgewacht door een stel agenten met kogelvrije vesten. Verder mag je als ouder de school niet meer in. Sterker nog, het schoolplein is al een ‘no go area’. Je kan je misschien best voorstellen dat ik op dag 1 moeite moest doen om niet in tranen uit te barsten toen ik voor het hek van de school mijn dochtertjes moest afgeven…..

Gelukkig vinden de girls het erg leuk allemaal. Ondanks (of juist dankzij?) hun jonge leeftijd, blijken ze over een geweldig aanpassingsvermogen te beschikken en zijn er al voorzichtig wat vriendinnetjes gemaakt. Voor ons erg belangrijk, want mijn man en ik hebben met elkaar afgesproken dat we terug naar Nederland gaan als het met hen niet goed zou gaan. Maar zo te zien gaat het helemaal goed komen. Het bevalt tot dusver erg goed en we genieten volop van al het moois dat het leven hier heeft te bieden.

Zo, en dan is het nu tijd geworden voor een heerlijk glas ijskoude rosé! La vie est belle 🙂

x Mo

p.s: voor de Instagrammers onder ons: op het Insta-account Forever_39  post ik regelmatig foto’s van mijn sabbatical in Zuid-Frankijk.