BOOST JE HUID MET COSMECEUTICALS

Op zoek naar de ‘holy grale’ op het gebied van gezichtsverzorging? Dan zijn cosmeceuticals vast wel iets voor je. Maar wat doen deze verzorgingsproducten nu precies voor je? En waarin verschillende ze van “gewone” crèmes en serums? Lees snel verder voor alle ins en outs.

Wat zijn cosmeceuticals?

Eerst maar eens uitleggen wat cosmeceuticals zijn, mocht je dit nog niet weten. Dit zijn verzorgingsproducten die het midden houden tussen schoonheidsverzorging en geneesmiddelen. Het zijn nl. producten die aan de ene kant verkrijgbaar zijn zonder recept, maar aan de andere kant echt iets doen voor de huid doen. Ze werken nl. in op de diepere lagen in de huid, met als effect een optimalisatie van de huidfuncties. Denk bijvoorbeeld aan producten met (een afgeleide van) Vitamine A-zuur, waarmee je rimpels kan bestrijden. Of aan een vitamine C serum, waarmee de collageenaanmaak wordt gestimuleerd en dat helpt tegen de effecten van de zon. Cosmeceuticals gaan verder waar gewone crèmes stoppen en maken daarbij gebruik van de nieuwste technologieën.

Cosmeceuticals doen echt iets voor je huid

Ik ben groot fan van deze vorm van verzorging en verbetering van je huid. Want ik ben van mening dat je alleen spullen op je gezicht moet smeren als ze écht iets voor je doen. Kijk, het is fijn als je crème lekker ruikt, maar daar gaat het natuurlijk niet om. Bij (een goede) cosmeceutical draait het juist om stoffen waarvan wetenschappelijk is bewezen dat ze iets voor je huid doen, niet of het product een gezellig pastelkleurtje heeft dat zo mooi bij de verpakking staat.

Welke cosmeceuticals gebruik ik zelf?

Ooit ben ik begonnen met alleen Environ en door de loop der jaren hebben ook andere cosmeceutical merken een plekje op mijn wastafel veroverd. Ik vind het heerlijk om nieuwe veelbelovende brands uit te proberen, nadat ik ze eerst heb onderworpen aan een zeer nauwkeurige screening van de ingrediënten. Ik probeer altijd de best werkende variant te vinden, met de minst schadelijke stoffen erin. De huid is immers het grootste orgaan van het lichaam en alle stoffen die je erop aanbrengt, zullen in je lichaam terecht komen.

Goede cosmeceutical merken

Een merk dat ik al langer gebruik is Dermaceutic, dat een zeer uitgebreide productenlijn heeft. Ik gebruik hiervan o.a. een oogcrème en Retinol. Verder ben ik sinds kort groot fan van het Franse merk Novexpert. Zij zijn nl. in staat geweest om met speciale technologieën natuurlijke cosmeceutical producten te fabriceren zonder schadelijke stoffen. En onlangs is de Amerikaanse cosmeceutical EmerginC op mijn pad gekomen. Zij maken met zorg producten waarbij (stabiele) Vitamine C een grote rol speelt. Zie bijvoorbeeld mijn review over hun vitamine C serum.

Maar er zijn ook nog vele andere merken die cosmeceuticals maken. Deze tak van verzorging is nl. enorm in opkomst. Let alleen wel goed op: de term ‘cosmeceutical’ is niet beschermd. Bij wijze van spreke kan iedere fabrikant deze claim zo maar op zijn verpakking zetten. Blijf dus altijd kritisch.

Verkooppunten cosmeceuticals

Ben je benieuwd geworden en wil je ook eens een cosmeceutical uitproberen? Zie dan hieronder voor mijn favoriete adressen waar je terecht kan voor advies over merken die ik gebruik.

Dermaceutic – Van Rosmalen Kliniek, Wijnhaven 10A Rotterdam, 010-3411625

Novexpert – Ici Paris. Zie hun site voor de diverse vestigingen.

EmerginC – Beauty Bewust, Kromme Mijdrechtstraat 100 Amsterdam, 06-36111580

Environ – Pure SB Cosmetics, Van Hoytemastraat 102, Den Haag, 070-3248844

Tot slot

Wil je meer lezen over producten waarmee je aanzienlijk de huidveroudering kan vertragen? Zie dan de rubriek ‘crèmes en serums‘, waarin ik schrijf over producten waar ik achter sta. Mocht je op zoek zijn naar rigoureuzere maatregelen, weet dan dat er bij Forever 39 ook vaak artikelen verschijnen over cosmetische behandelingen zoals Botox en fillers.