REVIEW: EMERGINC VITAMIN C SERUM

Emerginc Vitamin C serum is niet zo maar een vitamine C-serum. Het is een super gedoseerd serum met vitamine C-vormen die écht werken. Heel belangrijk want vitamine c is onmisbaar voor een gezonde huid. Ik testte onlangs dit vitamine C-serum van EmerginC. Lees snel verder voor mijn bevindingen!

Vitamine C

Nog altijd heeft niet iedere lady een flacon op de wastafel staan met vitamine C. Een gemiste kans, want vitamine C is een van je beste vrienden als het op anti-aging aankomt. Het neutraliseert nl. vrije radicalen die ontstaan door zonlicht of luchtverontreiniging. Hierdoor wordt de schade beperkt die deze radicalen kunnen aanbrengen aan je huid. Daarbij stimuleert het de aanmaak van collageen en elastine. Dit duo zorgt voor de stevigheid en flexibiliteit van je huid, fijn dus als je alles een beetje in (of juist uit?) de plooi wilt houden. Verder helpt het geweldig tegen ontsierende pigmentvlekken. Kortom, vitamine C is een absolute must als je een mooie huid wilt behouden.

EmerginC Vitamin C Serum

Eerder maakte ik al kennis met dit fijne Amerikaanse merk tijdens een gezichtsbehandeling bij Beauty Bewust. Dit beviel zo goed, dat ik ook graag hun bestseller wilde proberen: het vitamine C-serum. Dit serum is verkrijgbaar in 12% en 20%. Een hoog percentage is belangrijk, want vitamine C kan pas haar werk doen als de dosering hoger is dan 4%. Daarbij maakt EmerginC enkel gebruik van de vormen van vitamine C die echt in de huid kunnen doordringen om daar hun goede werk te doen. Deze soorten zijn: sodium ascorbyl fosfaat, magnesium ascorbyl fosfaat en ascortbyl palmitaat.

Stabiliteit van vitamine C

Niet alleen vorm van vitamine C is van belang, ook moet worden gezorgd dat het wonder stofje stabiel blijft. Vitamine C kan nl. slecht tegen lucht en licht, dan wordt het inactief. Sterker nog, er kunnen zelfs schadelijke zuurstofradicalen hierdoor ontstaan, die eerder voor huidveroudering zorgen. Brrrr……. Belangrijk dus dat in een product de stabiliteit van vitamine C wordt gewaarborgd. EmerginC doet dit door het gebruik van een luchtdichte flacon. Daarbij is de vitamine C verpakt in luchtdichte capsules die pas breken als je de flacon gebruikt. Zo wordt de werkzaamheid van de vitamine C niet aangetast en kan er geen (voor de huid schadelijke) oxidatie optreden. Wel valt mij op dat de verpakking van het serum doorzichtig is. Ik vroeg aan Silke van der Laan, die verantwoordelijk is voor de distributie van EmerginC, of dit de werking van het serum kan beïnvloeden.

Silke: EmerginC gebruikt het zogenaamde ‘active ingrediënt encapsulation systeem’, waarbij de actieve ingrediënten vast zitten in de bolletjes die je ziet. Die breken in de pomp en zo krijg je zo vers mogelijke, niet geoxideerde vitamine c, in de vorm van o.a. magnesium ascorbyl fosfaat (dit is de best opneembare vitamine c die het meest resultaat geeft). Omdat glas geen kleine plastic deeltjes afgeeft zoals plastic flessen en het glas mat is, blijft de rest van het product voldoende beschermd. Ik raad wel aan het product niet te bewaren op een te warme plek of in de volle zon, zoals op een vensterbank of vlakbij het lampje in je badkamerkastje.

emerginc vitamin c serum
zie je de bolletjes vitamine C zitten?

Mijn ervaring met EmerginC vitamin C serum

Omdat ik al langer producten met een hoog vitamine C-percentage gebruik, heb ik meteen de versie met 20% van EmerginC getest. Ik gebruik het ’s ochtends, als eerste na de reiniging van mijn huid. Het serum zit in een handige flacon met een pompje. 1 of 2 keer drukken is voldoende per keer. De substantie ruikt lekker, maar kleeft na het opdoen wel een beetje. Daar moet je dus rekening mee houden in verband met bijvoorbeeld het aanbrengen van make-up. Verder smeert het gemakkelijk uit en voelt het lekker aan op je gezicht. Ik gebruik het nu 2 maanden en mijn huid reageert er goed op. Deze is stevig, blozender dan eerst en ik heb minimaal last van pigmentvlekken. Het enige waar ik een beetje mee zit, is de toevoeging van zoete sinaasappel extract in de formule. Voor zover ik weet, bevorderen citrusvruchten nl. de photo-aging van de huid (veroudering onder invloed van licht) en dat is nu juist niet de bedoeling. Ik vroeg aan Silke hoe EmerginC dit ziet.

Silke: met veel van deze vragen hebben voor en tegenstanders allebei een beetje gelijk. Als je pure citrus olie op je huid zou smeren, zou je huid verbranden. Dit is zeker niet aan te raden. Maar het zit wel vol antioxidanten, vitamine c, ontgift, voedt en verbetert de conditie van de huid… In de juiste lage dosering is het een natuurlijk conserveringsmiddel dat je product goed houdt, met veel voordelen. Zonder je huid toxisch te belasten, zoals met chemische middelen. Het geheim zit hem dus in de formule. Ik heb de mensen ontmoet die daar verantwoordelijk voor zijn bij emerginC en was enorm onder de indruk met hoeveel zorg dat gebeurt. Maar het is zeker geen ingrediënt waar ik zelf mee zou gaan experimenteren!

Tot slot

Een product met vitamine C is absoluut onmisbaar in de strijd tegen huidveroudering (net als vitamine A en Niacinamide trouwens). Wil je zelf een keer het hoog gedoseerde vitamine C-serum van EmerginC proberen? Begin dan met EmerginC Vitamin C Serum 12%, waarin 12% vitamine C zit. Hierdoor kan je huid langzaam wennen. Eventueel kan je later overstappen naar EmerginC Vitamin C Serum 20%, het serum met (je raad het al) 20% vitamine C. De producten zijn online verkrijgbaar via www.indigocosmetics vanaf € 78,95. Niet goedkoop, maar daarvoor krijg je wel een serum dat effectief en stabiel is. Ook niet geheel onbelangrijk, toch?

INCI-lijst EmerginC Vitamin C Serum

Nieuwsgierig wat er allemaal precies in het Emerginc Vitamin C serum zit? Zit hieronder voor de complete INCI-lijst

Water (Aqua), Butylene Glycol, Tocopherol, Sodium Ascorbyl Phosphate (Vitamin C), Glyceryl Polymethacrylate, Magnesium Ascorbyl Phosphate (Vitamin C), Glycerin, Sodium Tocopheryl Phosphate (Vitamin E), Panax Ginsing Extract & Gynostemma Pentaphyllum, Diacetyl Boldine, Caprylic/Capric Triglycerides, Agar , Alginic Acid, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Extract, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, PEG-8 Dimethicone, Ascorbyl Palmitate (Vitamin C), Linoleic Acid, Linolenic Acid (Vitimin F), Gluconolactone , Sodium Benzoate

Wil je meer reviews lezen? zie dan:

Jetske Ultee Vitamine A

Novexpert Hyaluronzuur

Skinceuticals Vitamine C

nb: deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Indigo Cosmetics, echter dit heeft mijn mening over het product niet beïnvloed.