NIACINAMIDE: ONMISBAAR VOOR EEN MOOIE HUID

Gebruik jij al een verzorgingsproduct met Niacinamide? Niaci-wat??? Ga ik je uitleggen. Dit is een stofje dat niet alleen effectief is tegen een uitgedroogde huid en rimpels, maar ook tegen ontstekingen en vlekken. Lees dus snel verder voor alle ins en outs!

Wat is niacinamide?

Niacinamide is een afgeleide van vitamine B3. In je lichaam wordt het onder andere gebruikt voor een goede spijsvertering, het zenuwstelsel en de hersenfunctie. Maar ook op de huid vertoont deze stof grote prestaties. Het kan bijvoorbeeld worden ingezet in de strijd tegen huidveroudering. Niacinamide crème wordt inmiddels bestempeld als een echte ‘must have’ voor je dagelijkse huidverzorging.

Voordelen Niacinamide crème

Je bent inmiddels vast benieuwd naar de voordelen van deze werkzame stof. Zie hieronder waar het allemaal bij kan helpen.

Collageenproductie

Niacinamide bevordert de collageen productie. En dat is fijn, want collageen is het cement van je huid. Met voldoende collageen blijft je huid lekker stevig en duurt het langer voordat rimpels en verzakkingen optreden. Kijk, dat is voor mij al reden genoeg om dit stofje te omarmen.

Reparatie van de huid

Deze vitamine ondersteunt de werking van de huidbarrière. Hierdoor is deze beter in staat zichzelf te repareren, bijvoorbeeld in het geval zonneschade. Wat geweldig is, want een gezonde huid is een groot wapen in de strijd tegen huidveroudering.

Ontstekingsremmend

Niacinamide blijkt ook van pas te komen als je last hebt van ontstekingen. Hierdoor is het ideaal bij een onrustige huid en kan het ook worden ingezet tegen rosacea en acne. Goed nieuws dus, voor dames die hier last van hebben!

Hydratatie

De stof beschermt ook nog eens tegen de uitdroging van de hoornhuid. Het stimuleert nl. de productie van ceramiden, die er op hun beurt weer voor zorgen dat de huid niet uitdroogt.

Pigmentatie

Heb je last van pigmentatie in je gezicht? Ook hiervoor kan Niacinamide een uitkomst bieden. Het is tevens effectief tegen het zogenaamde zwangerschapsmasker alias melasma. De resultaten met Niacinamide bleken evengoed als met Hydroquinone, dat tot dusver als standaard gold als behandeling tegen het zwangerschapsmasker.

Bescherming tegen UV-straling

Van UV-straling veroudert je huid, dat is inmiddels een algemeen bekend gegeven. Maar hoe fijn is het dat ook hierbij Niacinamide van dienst kan zijn. Je huid herstelt nl. sneller bij zonneschade als je deze vertroetelt met Niacinamide. Je begrijpt inmiddels: Niacinamide is je vriend!

Dosering Niacinamide crème

Nu grijp je misschien meteen naar je eigen crème om te checken of dit fijne goedje erin zit. Heel goed, dat is stap 1. Echter, Niacinamide kan alleen zijn goede werk doen, als er voldoende van inzit. Tests hebben uitgewezen dat er minimaal 4 à 5 % Niacinamide in een product moet zitten om effect te kunnen hebben. Zit er minder in, dan kan je huid niet optimaal gebruik maken van de gunstige werking. Mocht een fabrikant geen percentage vermelden op de verpakking, kijk dan wat de plek van Niacinamide is op de ingrediëntenlijst. Het moet in ieder geval in het eerste derde deel van de lijst staan. Is dit niet het geval, dan zit er gewoon te weinig van in en wordt alleen de portemonnee van de fabrikant er beter van. Niet jouw poezelige huidje.

Mijn ervaring met Niacinamide

Ik gebruikte tot voor kort nog geen product met Niacinamide. Shame on me! Inmiddels heb ik mijn leven gebeterd en testte ik diverse producten met Niacinamide. Zie hier de reviews:

Paula’s Choice Niacinamide Booster

Uncover Skincare Moisturizer