DE NIEUWE GENERATIE VITAMINE A: BYE RIMPELS!!!

Vitamine A smeren werkt briljant in de strijd tegen rimpeltjes. Nu zijn er tere huidjes die helaas niet zo goed tegen deze producten kunnen. Goed nieuws: er zijn inmiddels nieuwe, mildere vormen op markt. Ik testte het Uncover Vitamin A Serum van Dr. Jetske Ultee, waarin de nieuwe vitamine A-formule Hydroxypinacolone retinoate is verwerkt. Lees je gezellig mee ?

Vitamine A

Als er 1 ingrediënt is dat wonderen kan verrichten voor je huid, dan is het wel vitamine A (alias Retinoïden). Gangbaar is om deze vitamine op je huid te gebruiken in de vorm van vitamine A-Zuur (alleen met recept verkrijgbaar) of Retinol (zonder recept). Het stimuleert de productie van hyaluronzuur, dat vocht in de huid vasthoudt waardoor deze voller blijft. Ook zorgt Vitamine A voor de aanmaak van elastine en collageen. Deze 2 stoffen zijn ideaal voor de veerkracht en stevigheid van je huid. En deze werkingen zijn ook allemaal nog eens wetenschappelijk bewezen. Wil je trouwens meer over deze rimpelverdelger weten, lees dan mijn eerdere special over de werking van Vitamine A.

Nadelen van Vitamine A-zuur en retinol

Nu is het niet alleen maar “Hosanna” rond de vitamine A-zuur -tubetjes. Allereerst is Vitamine A-zuur alleen op recept verkrijgbaar omdat het medicinale crème is. Verder smeert het niet echt lekker en zitten er vaak stoffen in (zoals alcohol) die niet echt een weldaad voor je huidje zijn. Je huid kan er ook heftig op reageren. Retinol is wél zonder recept verkrijgbaar, maar ook hier reageert niet iedereen even goed op. Daarbij is Retinol bijzonder instabiel als er lucht of licht bij komt. Verder is retinol in vet oplosbaar, waardoor het niet goed in de diepere lagen van de huid kan doordringen. Hier zijn oplossingen voor, maar dan moet de fabrikant wel goed weten waarmee hij bezig is. Tot slot moet retinol eerst door de huid worden omgezet in een actieve vorm voordat het zijn goede werk kan doen.

De nieuwe generatie vitamine A

Gelukkig staat de ontwikkeling van verzorgingsproducten met vitamine A niet stil. Vrijwel elke serieuze huidverzorgingsfabrikant is zich bewust van de magische werking van Vitamine A. Er wordt dan ook veel onderzoek naar gedaan waardoor er nieuwe formules op de markt verschijnen. Een daarvan is hydroxypinacolone retinoate, dat in het Uncover Vitamin A Serum van Dr. Jetske Ultee zit.

Wat doet Hydroxypinacolone retinoate?

Hydroxypinacolone retinoate is dus een nieuwe vorm van Vitamine A. Het zorgt ervoor, net als de traditionele vormen van vitamine A, dat de huid steviger wordt. Maar in tegenstelling tot Retinol, hoeft deze stof niet eerst te worden omgezet. Hydroxypinacolone retinoate kan nl. direct in de cel binden, waardoor het effectiever is. Verder is Hydroxypinacolone retinoate stabiel, zodat je niet bang hoeft te zijn dat het zijn werking verliest zoals bij slecht verpakte en geformuleerde Retinol. Daarbij is het ook nog eens milder voor je huid dan Retinol en vitamine A-zuur. Kortom, een veelbelovende stof!

Uncover Vitamin A Serum Dr. Jetske Ultee

Jetske Ultee is een gevestigde naam als het op goede huidverzorging aankomt. Ze heeft een eigen lijn ontwikkeld en schrijft regelmatig interessante artikelen over skincare. Zie bijvoorbeeld dit artikel over haar visie op huidverzorging. Er is sinds kort ook een vitamine A-serum in de lijn van Dr. Jetske Ultee. Dit heeft Hydroxypinacolone retinoate als belangrijkste werkzame bestanddeel. Daarbij zitten er ook plantaardige oliën in met o.a. vitamine E, Omega 3 en 6. Het zit in een smalle, luchtdichte flacon met een pompsysteem. Dit pompje vind ik overigens niet ideaal in het gebruik. Het doseert lastig en de sluiting vind ik niet optimaal. Maar goed, door de verpakking is wel de luchtdichtheid gewaarborgd en dat is natuurlijk ook veel waard.

Hydroxypinacolone retinoate
dit is ‘m

Mijn ervaring met het Uncover Vitamin A Serum Dr. Jetske Ultee

Vitamine A is de “holy grale” op het gebied van gezichtsverzorging. Ik stond dan ook te popelen om te starten met deze nieuwe ster aan het front. Zeker omdat ik soms heftig kan reageren op Retinol. Maar ik gebruik het Uncover Vitamin A Serum nu ongeveer 2 maanden en dat gaat gewoon prima. Ik smeer deze olieachtige substantie 2 keer per week ’s avonds op een reinigde huid en deze reageert er goed op. Het geeft minder irritatie dan retinol, maar heeft naar mijn mening toch een soortgelijk effect. Misschien heeft Hydroxypinacolone retinoate zelfs nog wel een betere werking, want ik zie in de spiegel een mooie, vollere huid. Kortom, ik ben enthousiast. Zo enthousiast zelfs, dat dit product een vast plekje krijgt op de wastafel van deze anti-aging addict!

Hydroxypinacolone retinoate

Ingrediënten Uncover Vitamin A Serum Dr. Jetske Ultee

Nieuwsgierig wat er allemaal precies in het Uncover Vitamin A Serum van Dr. Jetske Ultee zit? Zit hieronder voor de complete INCI-lijst.

Cyclopentasiloxane, Isostearyl Isostearate, Octyldodecanol, Dimethyl Isosorbide, Hydroxypinacolone Retinoate, Lecithin, Echium Plantagineum Seed Oil, Helianthus Annuus Seed Oil Unsaponifiables, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Cardiospermum Halicacabum Flower/Leaf/Vine Extract, Helianthus Annuus Seed Oil

Tot slot

Een vorm van vitamine A is onmisbaar voor het behoud van een mooie huid. Het helpt nl. bewezen tegen de gevolgen van huidveroudering. Mocht je nog geen product hiervan in je badkamer hebben staan, dan kan ik je het Uncover Vitamin A Serum van dr. Jetske Ultee van harte aanbevelen. Je kunt dit serum kopen via de website van Uncover Skincare voor 49,95 euro voor een flacon van 15 ml. Ps: buiten Vitamine A, horen ook Vitamine C en Niacinamide onderdeel te zijn van je dagelijkse beauty routine als je het mij vraagt. Deze stoffen zijn nl. ook je vriendjes als het aankomt op het verminderen van rimpels!

nb: Ik heb het serum opgestuurd gekregen door Uncover Skincare, echter dit heeft mijn mening over het product niet beïnvloed.

Hydroxypinacolone retinoate