HUIDVERZORGING VOLGENS JETSKE ULTEE

Dokter Jetkse Ultee is een coryfee op het gebied van huidverzorging. Hoe fijn is het dat ik haar een aantal vragen mocht stellen over het krijgen en behouden van een mooie huid. Vandaag vertelt ze aan Forever 39 hoe een goed verzorgingsritueel eruit ziet. En welke ingrediënten zijn volgens haar onmisbaar? Lees snel verder voor het advies van deze huidexpert!

Huidverzorging volgens Jetske Ultee

Het belang van goed reinigen

Voor de dagelijkse verzorging van de huid ga ik zelf uit van een 5 stappenplan (lees mijn blog hierover: in 5 stappen naar een mooie huid). Dat begint bij mild reinigen. Dit is eigenlijk voor iedereen de eerste belangrijke stap naar een mooie huid. Talg, dode huidcellen en vuil stapelen zich namelijk op in de loop van de dag. Door niet goed te reinigen, gaat je huid er dof en onregelmatig uitzien. Ook neemt de kans op onregelmatigheden toe.

Producten

Kies voor producten met zachte ingrediënten die de huid niet uitdrogen of irriteren. Het gebruik van een goede crème, met voldoende hydraterende en beschermende ingrediënten mag eigenlijk ook niet ontbreken in je dagelijkse beautyroutine. Vitamine C, E en niacinamide behoren daarbij tot mijn favoriete ingrediënten. Deze actieve stoffen hebben een bewezen werking als antioxidant. Ze beschermen de huid onder meer tegen schadelijke vrije radicalen die bijvoorbeeld ontstaan na blootstelling aan de zon of roken, maar ook milieuverontreiniging. Daarnaast helpen deze stoffen de huid verbeteren.

Wat kan je verder nog doen?

Vanaf je dertigste is het ook goed om regelmatig te exfoliëren. Dan krijgt je huid namelijk meer moeite met het kwijtraken van dode huidcellen. Kies voor een exfoliant op basis van bijvoorbeeld salicylzuur of glycolzuur. (Gebruik voor je gezicht liever geen scrubs; deze kunnen de huid beschadigen en alleen maar onrustiger maken.) Vergeet verder niet je huid zo goed mogelijk te beschermen met een zonnebrandcrème. Dat blijft de beste remedie tegen het ontstaan van nieuwe rimpels.

Hartelijke groet,

dr. Jetske Ultee