FACE UPGRADE BY BEAUTY BEWUST

Voor deze blog lig ik regelmatig in de stoel bij schoonheidssalons in het hele land. Deze keer was ik te gast bij het Amsterdamse Beauty Bewust, waar ik een behandeling kreeg met nieuwe producten van EmerginC. Lees je mee hoe dat was?

Beauty Bewust

Ik ben dol op schoonheidsbehandelingen, zeker als er gebruik wordt gemaakt van cosmeceuticals. Deze keer lag ik in de stoel bij de sympathieke Sarah Piening van Beauty Bewust in Amsterdam. Voor mij ook meteen een mooie kans om eens wat beter kennis te maken met de producten van EmerginC. Ik viel meteen met mijn neus in de boter, want EmerginC had net een nieuwe lijn uitgebracht: RawCeuticals. Dat zijn fijne cosmeceuticals waarvan de ingrediënten niet verhit zijn. Allemaal heerlijk natuurlijk geurende producten, waardoor je bijna het gevoel krijgt dat je in het bos aan het huppelen bent.

De behandeling

Saar begon de behandeling met Clean, een reinigingsproduct. Een heerlijke, zachte hydrofiele olie.

Daarna was het tijd voor de Boreal tonic. Mét water van de rechterzijde van de Montblanc (for more details: zie mijn eerdere stuk over Rawceuticals).

Blue poppy enzyme polish

Na de voorbereiding was ik klaar voor de Blue poppy enzyme polish, het gommage mask. Dit wordt gebruikt als peel en als scrub. Met als bijzonderheid dat het beschermlaagje van je huid juist wordt beschermd, in plaats van aangevallen (zoals bij gewone scrubs). Hierin zijn verwerkt reinigende en verzachtende ingrediënten als frambozenzaad, kurkuma en papaya. Oh, en laat ik vooral de Chinese paddestoel Mocur Miehei niet vergeten, want die vind je ook niet in elke huis-tuin-en keukenpeeling ;-). Dit alles maakt dat roodheid als sneeuw voor de zon verdwijnt en je huid mooi glad wordt.

Bindweefselmassage

Saar is een kei in het geven van een bindweefselmassage, echt waar. Vakkundig werden mijn wangetjes dan ook goed doorgekneed. Heel belangrijk voor de doorbloeding en aanmaak van collageen. Mede hierdoor had ik na de behandeling een lekker blakend hoofd.

Vervolgens werd mijn huidje behandeld met hydra repair capsules. Deze zijn op basis van avocado olie, die rijk is aan vitamine E. Met een huideigen oliestructuur waardoor het beter opgenomen kan worden door de huid. Het slurpt als het ware de huid in. Geen overbodige luxe met die woestijnhuid van mij!

Protocell peel off mask

Speciale aandacht verdient het Protocell peel off mask. Het wordt aangemaakt met een poeder dat rijk is aan calcium en magnesium. Een grappige witte instantie en bij het afhalen ervan kreeg ik associaties met het Phantom of the Opera. Mijn maskertje kon nl. rechtstreeks op het affiche van het spook, haha! Maar het resultaat was amayzing. Mijn huid straalde als nooit te voren en was super zacht. Hoe dat kan? Door het cactusextract krijg je een zogenaamd plumpy effect omdat dat het vocht vast houdt in de huid. Verder zit er een vloeistof in die Apple stem cell bevat, alsmede acerola en cactus. In Amerika was er een heuse “buzz” over de Apple stem cells. Omdat de stam cellen in de huid de eigenschap hebben om zichzelf te regenereren. Nou, ik vind het allemaal goed, want het resultaat was fantastisch!

Na de behandeling

Oeh…. wat was ik heerlijk relaxed na deze uitgebreide behandeling bij Beauty Bewust! En dat niet alleen, ik was er ook nog eens behoorlijk van opgeknapt. Mijn gezicht zag er nl. een stuk blakender en strakker uit. Volgens mij het prachtige resultaat van de kruising van het Protocell peel off mask met de vakkundige bindweefselmassage. En niet te vergeten de peeling met die exotische paddenstoel. Kortom, I like! Dus lieve Saar, wanneer mag ik weer komen voor zo’n heerlijke upgrade van mijn huid?

Gezelligheid met Saar