NOVEXPERT HYALURONZUUR BOOSTER | REVIEW

NOVEXPERT HYALURONZUUR BOOSTER | REVIEW

Heb jij soms last van een droge, trekkerige huid? Dan kan het goed zijn dat je baat hebt bij een hyaluronzuur. Ik probeerde laatst het hyaluronzuur van Novexpert. Lees snel verder voor mijn bevindingen!

Novexpert

Afgelopen jaar is mijn oog gevallen op de natuurlijke producten van Novexpert. Dit Franse merk heeft de gezondheid van mens en dier hoog in het vaandel staan, maar doet daarbij geen concessies qua effectiviteit. Novexpert maakt nl. vooruitstrevende cosmeceuticals, met de focus op de werkzaamheid van de ingrediënten. Ik probeerde al eerder hun vitamine C-serum, waarover ik zeer tevreden ben en nu was het de beurt aan het hyaluronzuur van Novexpert.

Hyaluronzuur

Even een opfriscursus. Waarom is hyaluronzuur ook al weer zo belangrijk voor je huid? Hyaluronzuur beschermt tegen vrije radicalen en het remt ontstekingen. Daarbij is het goedje kampioen in het vasthouden van vocht, waardoor je huid stevig en flexibel blijft. Maar helaas pindakaas: als je ouder wordt, neemt ook de hoeveelheid hyaluronzuur in de huid af. Dat is nu precies de reden waarom deze stof vaak wordt geïnjecteerd, of op een andere manier in de huid wordt gebracht (zie bijvoorbeeld mijn artikel over de wonder pleisters van Quanis waarin ook hyaluronzuur zit). Maar je kan dus ook een crème of serum gebruiken waarin hyaluronzuur is verwerkt. Heel handig als je bijvoorbeeld veel in een uitdrogende airco-omgeving verkeert, of straks in de winter wilt voorkomen dat je huid craquelé wordt door die loeiende verwarming.

Hyaluronzuur Booster serum

De hyaluron booster van Novexpert is een serum dat bestaat uit 4 verschillende maten hyaluronzuurmoleculen. Waarom 4 maten, denk je misschien? Dit heeft er mee te maken dat hyaluronzuur een moeilijke substantie is om echt in de huid te krijgen, dus onder de bovenste huidlaag. Als de moleculen te groot zijn, dringen ze nl. niet door de huid en geven ze slechts tijdelijk een optisch voller effect. Novexpert heeft dit probleem getackeld door ook met uiterst kleine deeltjes (micro-fragmentarisch) te werken die wél de lederhuid (dermis) bereiken.

Het serum staat, door zijn concentratie en samenstelling, gelijk aan maar liefst 20 injecties met hyaluronzuur. Dit is tevens de hoogste dosering ter wereld qua hyaluronzuur in een verzorgingsproduct. En als klap op de vuurpijl: het is 100% natuurlijk én EcoCert gecertificeerd.

Mijn ervaring met het Hyaluronzuur van Novexpert

Het is lekker licht spul, waarvan je 2 tot 3 druppels aanbrengt meteen na de reiniging. Het trekt goed in en je kan er met gemak andere producten over aan brengen zoals zonnebrand of make-up. Ook is de geur niet vervelend, hoewel ik dat totaal niet belangrijk vind (ik heb toch al verkering en ik heb liever dat producten echt iets voor je doen). Na het opbrengen voelt mijn huid lekker vol en zacht aan. Maar dat niet alleen, ik zie ook in de spiegel dat het effect geeft. Het bevalt zelfs zo goed, dat dit serum een vast plekje op mijn wastafel krijgt. Groot voordeel is dat er verder alleen gebruik wordt gemaakt van natuurlijke ingrediënten, dus zonder conserveermiddelen, parabenen en andere chemische stofjes waar je echt niet knapper van wordt. Kortom, wat mij betreft een aanrader!

Novexpert Hyaluronzuur kopen

Wil je het serum zelf ook proberen? Het hyaluronzuur van Novexpert is in Nederland exclusief verkrijgbaar bij IciParis voor 64,95 euro.

Ingrediënten

aqua, glycerin, propanediol, sodium pca, arginine, sodium lactate, sodium hyaluronate, parfum, lactobacillus ferment, aloe barbadensis leaf juice, phytic acid, xylitylglucoside, anhydroxylitol, xylitol, galactaric acid, pca ethyl cocoyl arginate

Ben je geïnteresseerd in het krijgen en houden van een mooie huid? In mijn optiek zijn ook producten met vitamine A, Niacinamide en Vitamine C hiervoor onmisbaar. Lees hierover de volgende artikelen:

Vitamine A helpt tegen rimpels

Niacinamide: onmisbaar voor een mooie huid

Vitamine C stimuleert de aanmaak van collageen