SKINCEUTICALS

Bij Forever 39 word je op de hoogte gehouden van de laatste inzichten op het gebied van huidverzorging. Ken jij bijvoorbeeld de verzorgende wondermiddelen van Skinceuticals al? Vandaag vertelt huidtherapeute Silvia Scheurwater van de Van Rosmalenkliniek je alles over deze producten.

Preventie, bescherming en herstel van je huid

Wist je dat 90% van vroegtijdige veroudering van je huid wordt veroorzaakt door schadelijke externe invloeden? En dat 78% hiervan weer wordt veroorzaakt door incidentele dagelijkse blootstelling, ongeacht het weer?!

Maar wat zijn precies die schadelijke invloeden van buitenaf? UV-straling, infraroodstraling, luchtvervuiling, stress en roken zijn invloeden die zorgen voor vroegtijdige veroudering van je huid en een overschot aan vrije radicalen. Vrije radicalen vernietigen je gezonde huid en zorgen voor een versnelde huidveroudering met soms kanker tot gevolg.

Oxidatieve schade

Onze huid heeft een zelf herstellend vermogen, maar door blootstelling aan dagelijkse agressieve invloeden van buitenaf richt de huid zich vooral op het neutraliseren van oxidatieve schade, met als gevolg een moeizaam herstel van de huid en snellere veroudering. Oprichter van Skinceuticals, dermatoloog Dr. Sheldon Pinnell ontwikkelde een gepatenteerd gestabiliseerd Vitamine C-serum.

1aHet belang van vitamine C

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat dagelijks gebruik van pure vitamine c (L-ascorbinezuur) de huid beschermt tegen schade van buitenaf, en het zelf herstellend vermogen verbetert. Belangrijk hierbij is wel dat de concentratie en pH-waarde goed is anders blijft de vitamine C niet stabiel en verliest het zijn werking. Een concentratie van 10-20% en een pH-waarde van 3,5 zorgt voor een optimale vitamine C-afgifte. Na 4 weken gebruik zie je al verschil.

Filosofie

Skinceuticals heeft de volgende filosofie:

  • Prevent – Antioxidanten; beschermen tegen huidbeschadiging, verbeteren van zelfherstellend vermogen en zichtbare tekenen van huidveroudering verminderen.
  • Protect – UV-bescherming; bescherming met een breedspectrum-dekking en verminderen kans op huidkanker en vroegtijdige veroudering.
  • Correct – huidproblemen aanpakken; Voor elk huidprobleem is een specifiek product ontwikkeld (pigmentproblematiek, acne, huidverslapping, roodheid en grove structuur)

Alle producten van Skinceuticals zijn wetenschappelijk onderbouwd, bevatten een minimaal aantal ingrediënten met een maximale werking.

Peeling

Om de werking van deze producten te versterken wordt aangeraden om eens per 4 tot 6 weken een peeling te laten doen. Een peeling is geschikt voor verschillende huidproblemen en werkt nog iets dieper in de huid waardoor het nog meer effect heeft.

Wil je meer weten over deze producten of welke peeling geschikt is voor jouw huid? Ga dan vrijblijvend langs voor een advies op maat bij de Van Rosmalen Kliniek.

Hartelijke groet,

Silvia Scheurwater

Huidtherapeute

nb: Je kan nu bij Forever 39 het verslag van Mo lezen, die de vitamine C-druppels van Skinceuticals (Phloretin CF) heeft uitgeprobeerd.