5 RIMPELREMOVERS (ZONDER PRIKJES)

Dat je met botox en fillers de boel een beetje in de plooi kan houden is natuurlijk algemeen bekend. Maar wat kan je nu doen als je niet zo dol op naalden bent? Lees hier mijn top 5 van laagdrempelige rimpelremovers en huidverbeteraars!

1. Cosmeceuticals

Op het gebied gebied van crèmes heb ik maar 1 mantra: smeer alleen producten op die écht iets voor je doen. Dat zijn naar mijn mening cosmeceuticals, producten die tussen tussen cosmetica en dermatologie inzitten. Very easy om hiermee je huid te pimpen. Neem nu bijvoorbeeld de vitamine C serums van Novexpert of Skinceuticals. Je ziet je huid er zichtbaar van opknappen en tegelijkertijd wordt deze met vitamine C beschermd tegen vrije radicalen. Super belangrijk in de strijd tegen huidveroudering!

2. Quanis Dermafiller

Dit zijn patches waarmee je op een gemakkelijke manier hyaluronzuur, collageen en vitamine C de huid kan insluizen (zie de foto aan het begin van het artikel om hier een beetje gevoel bij te krijgen). Met als gevolg een vollere, gezondere huid. Het effect van een filler dus, maar dan zonder naalden. Ik heb deze pleisters van Quanis onlangs geprobeerd onder mijn ogen en zie echt verschil. Ik krijg nu zelfs specifiek complimenten over de mooie huid onder mijn kijkers. Voor mij nogmaals een bevestiging dat het echt werkt.

3. Nuface

De NuFace, wat een grappige beautytool is dat! Het werkt als een soort toverstafje met microstroom. Je huid is na 1 behandeling al aanzienlijk voller en egaler. En dat niet alleen: het apparaat heeft ook nog eens een opmerkelijke liftende werking. Zie hieronder voor de ‘voor en na’ foto’s, die spreken voor zich, toch? 5 minuten met dit apparaatje aan de slag en je ziet eruit of je net terug bent van vakantie!

4. Fitness for your face

Ja, ja, het bestaat: gymnastiek voor je gezicht. En waarom niet? Je traint immers ook de rest van je lichaam. In het boek “Fitness for your face” vind je alle ins en outs over deze methode. Zelf doe ik alleen de oefeningen tegen een onderkin, 5 keer per week. Hoewel ik eerst een beetje sceptisch was, vind ik echt dat het werkt voor mijn onderkin. Want als ik een weekje oversla, dan zie ik het meteen terug op mijn foto’s (als actief Instagrammer beschik je natuurlijk over genoeg & duidelijk vergelijkingsmateriaal ;-)).

5. Laserbehandelingen

En last but not least: een kuur van laserbehandelingen helpt ook absoluut. Ik heb vorig jaar zo’n kuur gevolgd en die heeft mijn huidstructuur aanzienlijk verbeterd. De pigmentvlekken en roodheid in mijn gezicht zijn beduidend minder. De huid is echt veel egaler en oogt daardoor jonger. Wel zou ik eerst kijken hoe ver je kan komen met cosmeceuticals en daarna het eindresultaat finetunen met de laser.

Tot slot

Dit waren oprecht mijn beste tips, ik hoop dat je er iets mee kan! Verder is het natuurlijk ook altijd belangrijk goed op je lifestyle te letten. Wees matig met suiker, vlees en alcohol en voorkom zo veel mogelijk stress. Als je daarbij ook nog eens voldoende slaapt, beweegt en groenten eet, dan heb je zo maar tot je 100e plezier van een frisse, mooie huid!

x Mo

Ps: wil je meer lezen over het voorkomen en verhelpen van rimpels? Neem dan eens een kijkje bij de rubriek anti-aging van Forever 39 waar je nog veel meer nuttige artikelen over dit onderwerp vindt!