FITNESS FOR YOUR FACE

Fitness for your face. Wat een briljante titel! Je traint je benen, billen en buik, maar waarom eigenlijk niet je gezicht? Deze vraag stelde Lynn Ragetli zichzelf ook. Zij heeft zich altijd al verdiept in het verstevigen van de spieren van het gezicht en haar bevindingen heeft ze nu gebundeld in haar eerste boek: “Fitness for your face“.

Uiteraard is Forever 39 er als de kippen bij als er iets nieuws is op het gebied van anti-aging. Zeker als het om een natuurlijk vorm van rimpelbestrijding gaat. Dus met grote interesse hebben we het boek van Lynn gelezen.

Het boek begint met een inleidend hoofdstuk, waarin wordt uitgelegd hoe de spieren in je gezicht werken. Ook wordt benadrukt hoe belangrijk het gebruik van hyaluronzuur is. Deze stof zorgt dat de huid vochtig blijft en daarmee jong en gezond houdt (en daar zijn wij  het volkomen mee eens!). Perfect dus om de huid hiermee te stimuleren voordat je met de oefeningen begint.

Dan de rest van het boek. Her en der staan handige tips om rimpeltjes te voorkomen. Bijvoorbeeld dat je door het leven moet gaan als een zwaan die waakt over zijn jongen (dus met een lang nekje). Geeft een veel betere houding en je vertraagt daarmee de vorming van nekplooien. Check!

Verder is het boek handig ingedeeld naar aandachtszone. Heb je last van hamsterwangen? Lees dan de zogenaamde roze zone. In het bezit van een prominente onderkin? Ga door naar paars. Alle oefeningen worden uitgelegd aan de hand van foto’s met daarbij een tekstuele toelichting. De opzet is dat je met de oefeningen binnen 30 dagen een natuurlijke rimpelcorrectie bereikt. Nice!

De oefeningen zijn in principe geschikt voor iedereen: vrouw en man, jong en oud. Kortom, een grappig boekje voor degene die geïnteresseerd is in de vertraging van lijntjes en andere ouderdomstekenen.

Lynn Ragetli, Fitness for your face 16,95 euro