HAMSTERWANGEN CORRECTIE (ZONDER OPERATIE)

Heb jij last van de zogenaamde ‘hamsterwangen’? Cosmetisch arts Marguerite van Randwijck van Doctors at Soap weet hier wel raad mee. Lees snel verder voor haar blog bij Forever 39 over dit onderwerp!

Hoe raak je die hamsterwangen kwijt zonder operatie?

Ouder worden gaat gelukkig gepaard met toenemende tevredenheid en zelfvertrouwen, maar qua uiterlijk gaat alles toch echt steeds meer hangen. Want daar zorgt de zwaartekracht in al die jaren wel voor. Omdat je huid slapper wordt, je bothoeveelheid in je gezicht afneemt, de ‘hekjes’ onder je huid verslappen en je ‘babyvet’ langzaam minder wordt, kan je er ineens ouder of vermoeider uit zien dan je je voelt. Om dit tegen te gaan en verergering te voorkomen, kun je onder de huid op de juiste plek volume plaatsen. Dit kan zonder een operatie. We kunnen nl. hamsterwangen corrigeren met hyaluronzuur fillers. Natuurlijk wil je je eigen, karakteristieke gezicht behouden. We willen er niet allemaal hetzelfde uitzien (Denk aan de Real Housewives van TV; zij hebben stuk voor stuk veel te veel volume in hun wangen). Belangrijk is te zien wat jou persoonlijk mooier maakt, zonder dat je je eigen uitdrukking verliest.

Volume op de juiste plek aanbrengen

Het gezicht kan globaal worden ingedeeld in drie delen en tien punten. Zo kijkt een goede cosmetisch arts altijd naar de verhouding tussen jouw upperface, midface en lowerface. De tien belangrijkste punten zijn de slapen, een paar punten rondom de wangen, en punten bij je kin. Want het is vaak juist de onderkant van het gezicht dat de balans verstoort. Door op de juiste plek de juiste hoeveelheid volume te plaatsen, kan je de hamsterwangen kwijtraken. Daarmee wordt ook de balans in je gezicht weer hersteld en zie je er veel frisser uit. En je huid? Die kan je met de combinatie van Restylane Skinbooster– een heel dun hyaluronzuur- , glycolzuur en het gebruik van Vitamine A-zuur- crème in goede conditie te houden. Maar daarover later meer…

Laat harde lijnen (en daarmee je hamsterwangen) verdwijnen

Veel artsen in Nederland en met name in Amerika werken met de ‘gulden snede’. Dat betekent de ‘ideale’ verhouding van alle punten in het gezicht. Wij geloven hier eigenlijk totaal niet in. Als we dat nastreven, gaan we of allemaal op elkaar lijken, of je krijgt een onherkenbaar gezicht. Wij denken dat je al mooi bent zoals je bent, maar dat vermoeidheid of harde lijnen je minder mooi of streng kunnen maken. En dat kunnen we wel weghalen. Wij vragen je daarom altijd om een foto van tien jaar geleden mee te nemen naar je eerste consult. Deze foto geeft je cosmetisch arts heel veel informatie. Als je toen bijvoorbeeld een diepe neus-lippenplooi had, moet je niet nastreven dat dit verdwijnt. Die plooi maakt jou ten slotte. Je kunt hem wel zachter maken. We gebruiken verschillende soorten fillers met verschillende diktes en stevigheid en bekijken precies wat je nodig hebt.

Positief effect op de huid

Het positieve effect van Restylane-fillers is trouwens ook nog dat het ondertussen de conditie van de huid verbetert. Uit een onderzoek onder 65-plussers die Restylane kregen toegediend, bleek dat hun huid dikker en steviger werd. Door de hyaluronzuur- een lichaamseigen vloeistof- wordt collageenvorming gestimuleerd. Vergelijk het met een plant: als je hem water geeft, gaat hij bloeien. Dus mocht je die hangwangen ineens zien verschijnen, weet dat we zonder chirurgische technieken en dus zonder littekens de balans in je gezicht weer kunnen herstellen. Zodat die hamsterwangen in je lowerface of de wallen in je midface niet meer nadrukkelijk aanwezig zijn en dat jij vooral jezelf weerziet.

1-marguerite-van-randwijck-www-forever39-nlMarguerite van Randwijck

Cosmetisch arts

DOCTORS AT SOAP Cosmetic Clinics

AMSTERDAM, UTRECHT, ROTTERDAM, DEN HAAG & EINDHOVEN