ANTI-AGING MASTERPLAN HUID EN HAAR

Wist je dat je de biologische klok kan vertragen, stopzetten en zelfs kan terugdraaien? Alles hangt samen met de juiste lifestyle. En soms kunnen kleine aanpassingen al een groot verschil maken. Wat je precies zelf kan doen, lees je in het boek “Masterplan huid & haar”. Scroll snel verder voor de beste anti-aging tips uit dit boek!

Life Unlimited

Dat je met een goede lifestyle de houdbaarheid van binnen en van buiten kan verlengen, is inmiddels een algemeen bekend feit. Toch bestaat er veel ruis op dit gebied, omdat diverse mediabronnen elkaar soms tegenspreken of onjuiste (verouderde) informatie van elkaar overnemen. Hierdoor is het als leek moeilijk om het kaf van het koren te scheiden. Gelukkig heb je in Nederland Life Unlimited, waar ze op een zorgvuldige manier de nieuwste inzichten op het gebied van anti-aging weten te vergaren. Al hun publicaties zijn gebaseerd op wetenschappelijke inzichten. Hun laatste uitgave is gericht op het conditioneren van je huid én je haar. Kijk, dat vinden wij natuurlijk uitermate boeiend!

Het boek Masterplan huid en haar

Wat vind ik van het boek “Masterplan huid en haar’? Het oogt als een magazine, met een aantrekkelijke layout en verhalen van hooguit 6 pagina’s tekst. Allemaal lekker overzichtelijk dus, maar toch is het boek doorspekt met relevante informatie. In 21 stappen (hoofdstukken) krijg je in hapklare brokken een vloed aan bruikbare anti-aging tips. Zie hieronder voor mijn 3 meest favoriete tips uit het boek.

De invloed van de zon

Nu denk je misschien: “ha!, deze tip ken ik al”. Maar lees vooral even verder. We weten allemaal al dat zonnestralen als geen ander de huidveroudering bevorderen. Max Verstappen is er niets bij qua snelheid. Tot zover niets nieuws onder uuuhh… de zon. Maar dan. Uit de laatste wetenschappelijke inzichten volgt dat je die zonnestralen écht nodig hebt voor een gezond lijf. Er zijn zelfs aanwijzingen dat zonlicht helpt tegen de veroudering van je lichaam. Je zou er langere telomeren van krijgen, wat duidt op een jongere biologische leeftijd. Iets wat je ook terug zult zien in je huid. Verder bevordert het niet alleen de vitamine D aanmaak, maar ook de vrijgave van stikstofmonoxide in je lichaam. Dit laatste zorgt voor een verlaging van de bloeddruk en verwijding van de vaten. Ook maakt zonlicht serotonine aan, het gelukshormoon. Je zou je zelf dus te kort doen als je niet regelmatig die gouden stralen op je lichaam laat vallen. Ik heb dan ook mijn (voorheen zeer strikte) zonnebeleid aangepast. Maar wel op een wijze manier. Niet op het heetst van de dag zonnen en ik zorg ervoor dat ik niet verbrand (smeren!!!!). Oh ja. Met mijn gezicht in de zon gaan doe ik nog steeds niet. Want ook al heeft de zon vele goede (nieuw ontdekte) kanten; het is en blijft aartsvijand nummer 1 op rimpelgebied.

Kom in beweging

Keer op keer wordt wetenschappelijk bewezen hoe belangrijk het regelmatig bewegen voor je lichaam is. Het helpt dus ook gewoon keihard tegen rimpels! Bijvoorbeeld professor Mark Tarnopolsky deed er een zeer interessant onderzoek naar. Hij zette een groep inactieve 65-plussers aan het sporten. Tweemaal per week 30 minuten fietsen of joggen. En wat bleek na 3 maanden? De huid van deze in beweging gekomen groep was biologisch verjongd! Hun huid was, zowel aan de binnenkant als buitenkant, vergelijkbaar met die van veertigers, dertigers en zelfs twintigers. Holy mac, dat is nog eens nieuws! Kortom, bewegen is een must, wil je nog lang van een mooie huid genieten. Punt. Nb: voor de sporthaters: I am with you. Het heeft me -letterlijk- decennia gekost om te accepteren dat het er gewoon bij hoort. Ik heb inmiddels het bewegen ingebakken in mijn weekprogramma en hou me hier trouw aan. Niet sporten is geen optie meer. Denk maar aan het wetenschappelijk bewezen verjongen van je huid. Of anders de bikini-tijd die er weer aan komt. Dat helpt ook ;-).

Voorkom schedelkrimp

Aparte titel, hoor ik je denken. Maar het is oh zo belangrijk om die botstructuur op peil te houden. Omdat je botten de kapstok zijn waarover je huid gedrapeerd is. Zonder deze kapstok verdwijnt het volume in je gezicht en ontstaan rimpels en hangende delen. Een proces dat bij veroudering hoort en waar iedereen mee te maken krijgt. Het gevolg van botontkalking en een veranderende hormoonhuishouding. Ja, sorry, ik kan er ook niets aan doen… Maar waar je wel wat aan kan doen, is het pamperen van je botten. Hoe doe je dat? Allereerst door goed te kauwen. Hierdoor blijven je kaakspieren -en botten sterk. Simpel, maar effectief. Verder is ook hier een rol weggelegd voor sporten. Onderzoek heeft aangetoond dat high impact sport een positieve invloed heeft op de sterkte van je botten. Hieronder vallen bijvoorbeeld fitness, tennis en voetbal. Verder draagt het eten van voldoende voedingsstoffen zoals calcium en eiwitten bij aan het behoud van je botstructuur. Ook zou het kunnen (dit is nog niet bewezen) dat wonder vitamine K2 helpt voor het behoud van je botmassa, in samenwerking met zijn vriendje vitamine D3. Nog meer reden om vitamine K2 aan je dagelijkse lijstje toe te voegen! Ps: wil je meer weten over de geweldige vitamine K2, zie dan het eerdere artikel dat ik hierover schreef.

Tot slot

Het boek “Masterplan huid en haar” is een aanrader voor iedereen die op een serieuze manier geïnteresseerd is in anti-aging. Het staat boordevol bruikbare tips, die gemakkelijk doorvoerbaar zijn in het dagelijkse leven. Lees vooral het boek, pak eruit wat je aanspreekt en pas je lifestyle er op aan. Je lichaam en geest zullen je, zowel op de korte als lange termijn, dankbaar zijn.

Masterplan huid & haar is verkrijgbaar via de website van Life Unlimited voor 19,95 euro. Ps: ik kreeg dit boek opgestuurd, maar dit heeft mijn mening over het boek niet beïnvloed.