LEESVOER VOOR DE EEUWIGE GODIN

Ben jij, net als ik, altijd in voor goede en bruikbare tips om zo lang mogelijk als een jonge deerne te blijven rondhuppelen? Dan is deze nieuwe bookazine reeks vast wel iets voor je. In het eerste boek van de serie, ‘Masterplan Voeding, vitaminen, verjonging’, leer je met simpele trucs hoe je huidje in topconditie blijft, maar ook hoe je verzekerd blijft van een goede vitaliteit en gezondheid. In deze uitgave wordt uitgelegd hoe verjonging mogelijk is, door te kiezen voor de juiste voeding, ondersteund door met zorg gekozen vitaminesupplementen.

jeannette-hessels-www-forever39-nlHet is officieel een boek, maar het bladert gewoon lekker weg als een tijdschrift, met artikelen van diverse anti-aging deskundigen en met mooie plaatjes. Zo kan je bijvoorbeeld de beauty geheimen ontdekken van de prachtige anti-aging arts Jeannette Hessels (zie foto), die je met gemak 10 jaar jonger zou schatten dan haar echte leeftijd. Good for her en natuurlijk uiterst interessant hoe zij haar jeugdige uiterlijk weet te bewaren! Het heeft onder andere iets te maken met goede voeding, genoeg beweging en de juiste supplementen, kan ik je verklappen.

De bedenker van het boek, Pim Christiaans, is geen onbekende op dit gebied en heeft zich inmiddels ontpopt (na 30 jaar ervaring) tot een ware anti-aging goeroe (zie bijvoorbeeld zijn boek: ‘Check je houdbaarheid’). Eerder beantwoordde Pim voor Forever 39 al de vraag hoe je met weinig tijd toch super effectief aan je houdbaarheid kan werken. En naar aanleiding van zijn nieuwste creatie stelde ik Pim een paar aanvullende vragen, zie hieronder voor zijn reactie.

Pim, veel vrouwen zijn nog altijd niet bekend met de onmisbare vitamine K2. Waarom is deze vitamine zo belangrijk?

Deze vitamine is echt superbelangrijk omdat hij de kalkhuishouding reguleert. Vitamine K2 zorgt ervoor dat de kalk die je via voeding en supplementen binnenkrijgt, niet in de vaatwanden (aderverkalking!) belandt, maar in de botten. Uit onderzoek blijkt dat we bijna allemaal te weinig K2 binnenkrijgen. Dat betekent dat hele volksstammen die nu dagelijks kalk slikken tegen botontkalking, zichzelf in feite vergiftigen. Want door het K2-gebrek gaat de kalk niet naar de botten, maar naar de bloedvaten… 

Slik dus NOOIT kalk zonder K2. Dat is het slechte nieuws. Het goede nieuws is dat als je K2 gaat slikken, de aderverkalking weer kan verminderen: je vaten worden weer soepeler en jonger! Verder zijn er allerlei aanwijzingen dat vitamine K2 ook meehelpt om je huid, je hart en je hersenen tegen veroudering te beschermen. Omdat het moeilijk is om optimale hoeveelheden K2 uit voeding te halen (of je moet het Japanse natto lekker vinden, brrrr), is het advies om dagelijks een supplement met ongeveer 175 mcg K2 (in de vorm van MK7) te slikken.

En hoe zorg je dat het leven toch een beetje gezellig blijft, ondanks een verantwoorde anti-aging lifestyle?

Dat doe ik zelf door de 80-20-regel toe te passen: 80 procent van de tijd leef ik gezond en 20 procent van de tijd geeft ik het plezier voorrang. Dus ik drink graag een paar glazen wijn, duik wel eens de kroeg in en ga dan soms door tot in de kleine uurtjes, vergrijp mij wel eens aan een suikerrijk taartje etcetera. Genieten is ook erg goed voor lichaam en geest! En omdat ik verder zo gezond leef, kan ik het hebben… Overigens kan ik ook erg genieten van gezonde zaken, zoals een lekkere salade of een rondje sporten. Mijn manier van leven is echt gezellig genoeg om er tot ver na mijn honderdste mee door te willen gaan :-).

Nou, dat klinkt goed toch? Wil je meer weten over het verkrijgen/ behouden van de beste versie van jezelf? Bestel dan nu je eigen exemplaar van ‘Masterplan Voeding, vitamine, verjonging‘.

Ps: de volgende uitgave van de serie heeft als hoofdthema ‘huid en haar’, dus ik als beauty addict kan natuurlijk niet wachten tot dit nieuwe boek/ tijdschrift van de pers rolt!

Credits photo Jeannette Hessels: Life Unlimited