VOOR ALLE ‘N BEETJE WERELDVREEMDE, DATENDE MANNEN

Kennen jullie Eline nog? Zij schreef een tijdje geleden voor Forever 39 pakkende columns over de soms schokkende dingen die zij meemaakt als vrijgezel op de datingmarkt. Lees het allemaal maar eens na in de rubriek “L’ amour toujours“. Waarom ik hier nu over begin? Omdat ik laatst een ongelofelijk berichtje van haar kreeg. Eline is nog altijd aan het daten en sommige dates schijnen het internet uit te pluizen over haar. Waarbij ze blijkbaar stuiten op de waargebeurde columns van Eline voor Forever 39. Een aantal mannen blijkt hier aanstoot aan te nemen en haakt af. Te absurd voor woorden om Eline, die van beroep schrijfster is, af te rekenen op verhalen die zij daadwerkelijk meemaakt in het dagelijkse leven. Get real mannen!

Eline vond het fijn om hierover een (nette) afsluitende column te schrijven. Dus voor al die wereldvreemde vrijgezelle heerschappen die op dit moment de hoeken en gaten van het internet aan het uitwringen zijn, op zoek naar info over Eline: onderstaande boodschap van Eline is speciaal voor jullie. Enne…. veeeeeeel succes met jullie zoektocht naar die ene gezellige, knappe, onderhoudende, maar maagdelijke vrouw van 40+. Eline, ik weet zeker dat je binnenkort tegen een leuke, normale vent aanloopt. Eentje die snapt dat je niet je hele leven smachtend naar hem onder een steen hebt gezeten!

Column over liefdeszaken

Nooit meer zou ik over liefde en daten schrijven. Na een aantal blind dates was ik daar wel klaar mee. Dacht ik. De ware liefde had zich nog niet aangediend en daten deed ik nog steeds maar dat werd on-going business. Zoals afgelopen zondag. Ik had met de man in kwestie afgesproken in het bos. De zon scheen en hoopvol fietste ik naar de afgesproken plek. Ik herkende hem aan zijn gestreepte trui. Die droeg hij ook op de foto’s op zijn Tinder profiel. Het werd een vrolijke middag. En voordat we afscheid namen hadden we al een tweede date gepland. Ik vond hem leuk en zong onderweg naar huis. Zou het dit keer…

Een paar dagen later donderde ik alweer van mijn roze wolk. De man liet me weten dat hij mijn columns over liefde en daten had gelezen en dat stemde hem niet vrolijk. Bang om te figureren in een volgend verhaal. Ik wilde hem gerust stellen want ik schreef immers niet meer over dit onderwerp. Hij bekende een vrouw te willen die nog iets maagdelijks had. Best lastig als je al een paar jaar Forever39 bent. Toch wilde hij onze tweede date niet afzeggen want hij was wel benieuwd naar mijn kant van het verhaal. Het stond er echt. Afgerekend worden door een onbekende op verhalen over alledaagse zaken die bij het leven horen. Daar verdedig ik me niet tegen. Nooit. Als je daar niet doorheen wilt kijken dan wordt het niks. Ik heb de afspraak afgezegd en dat voelde goed.

Nu de kinderen de deur van hun ouderlijk huis zo langzamerhand achter zich dicht trekken mag er best een leuke man naast me op de bank komen zitten. Graag zelfs. En daarom blijf ik op Tinder. Je weet tenslotte maar nooit. Hedendaagse liefdesverhalen beginnen vaak met een veeg naar rechts 😉

Eline