501 FOREVER!

Als ik ‘501’ zeg, dan weet je meteen wat ik bedoel. Deze spijkerbroek van Levi’s is nl. zo iconisch, dat 3 cijfers genoeg zeggen. Want bij wie heeft er nog nooit een exemplaar in de kast hangen? Ik was al dol op dit model in de jaren ’90. De jaren er na verdween dit icoon echter uit mijn collectie en was het eerst de beurt aan flares en daarna aan de skinny. Maar nu is deze goldie oldie weer hotter dan ooit! Je ziet hem in allerlei toonaangevende modeblaadjes en ook de grote fashionbloggers lopen er mee weg.

Je kan hem in je eigen maat kopen, dan zit hij aan de bovenkant redelijk strak, maar aan de onderkant eigentijds los (meteen een mooie vervanging voor je skinny!).  Koop hem een maat te groot en je hebt een baggy boyfriend, ook giga leuk. Helemaal sexy als je de pijpen een stukje oprolt en combineert met hoge hakken. Maar met gympen gaat het ook uitstekend.

7

Onlangs kon ik mezelf niet meer bedwingen en heb ik maar liefst 2 exemplaren gekocht: 1 traditionele in lichtblauw en 1 wat meer trending & baggy broek met her en der scheuren en rafels. Om de nostalgie compleet te maken, heb ik er nog rode All Stars bij gekocht. Die zijn ook weer helemaal terug (als ze ooit weg zijn geweest). Heerlijk, doet me denken aan onbezorgde oude schooltijden. I like!

Ook zin in een vers exemplaar? Zie hieronder voor wat 501 shop-inspiratie.

1

Moonshadows, 99,95 euro

2

Light sky 109,95 euro

3

Desperado patch, 149,95 euro

4

Night blue, 129,95 euro