BABY, LIGHT MY FIRE

myflame3Hoe relaxed is het toch om lekker in bad te liggen met veel kaarsjes op de badrand. Alleen dat enorme gewalm…Maar wist je dat er ook hippe biologische kaarsen zijn die niet zo walmen en niet slecht zijn voor je gezondheid & het milieu? Het jonge bedrijf ‘My Flame‘ heeft nl. een ruim assortiment in milieubewuste kaarsen in alle kleuren van de regenboog. My Flame is in 2012 opgericht door de Nederlandse dames Fem (nee, niet “mijn” Fem, maar een andere 🙂 ) en Fiet.

De kaarsen worden bijvoorbeeld gemaakt van sojabonen. En don’t you worry: My Flame maakt voor haar sojakaarsen alleen gebruik van plantages waarvoor geen regenwouden zijn gekapt. Dus beter voor het milieu. Maar deze kaarsen zijn ook beter voor jezelf. Want gewone paraffine kaarsen stoten veel roet af, waar ook nog eens de giftige stof benzeen in zit. Sojakaarsen stoten echter nauwelijks roet af, wat natuurlijk ook fijn is voor je muren en gordijnen. Daarbij is roet van sojakaarsen niet giftig. En ze branden langer dan reguliere kaarsen; maar liefst 30 tot 45%. Er zitten veel voordelen aan dus! Buiten kaarsen van soja, verkopen ze ook nog kaarsen van palmwas. Deze kaarsen hebben een mooi gemarmerd uiterlijk en bieden dezelfde voordelen als hun vrienden van soja. Dus geen gekuch en zwart geblakerde plafons na een winter vol gezellig kaarslicht!

Hoewel enorm verantwoord, zijn de kaarsen totaal niet suf te noemen. My Flame verkoopt nl. mooie producten met een beetje speelsheid, door bijvoorbeeld geestige teksten op de kaars te zetten. Zo is ‘Keep your heels, head & standards high’, een van de leuzen (waarin ik mij overigens goed kan vinden) die je op de kaarsen kan terugvinden. Ook hebben ze geurkaarsen in het assortiment. Het zijn dus ook leuke cadeautjes om weg te geven en ik maakte dan ook een klein sprongetje toen ik van My Flame een doos vol met allerlei leuke producten kreeg om uit te testen. Vooral de kaars met de vanille geur ‘Mysterious Gold Rush’ vond ik erg lekker. En inderdaad: bijna geen gewalm en geroet!

Buiten sexy bio-kaarsen, verkopen de dames ook allerlei andere leuke en verantwoorde lifestyleproducten, zoals geurend papier voor in je kast, huisparfum en geurstokjes. Genoeg reden om dus even lekker op hun site rond te neuzen. Of bij de Ekoplaza, want daar zag ik de kaarsen laatst ook.

myflame4