BETAALBARE RESTAURANTS IN MONACO

We blijven nog even gezellig in de vakantiestemming, want vandaag heb ik een blog over leuke en betaalbare restaurants in Monaco. Het vorstendorpje heeft de naam decadent te zijn (en dat is het natuurlijk ook!), maar gelukkig zijn er genoeg leuke tentjes waar je geen lening hoeft af te sluiten na een bordje eten. Lees je gezellig mee?

Monaco

Monaco….. als er 1 dorp-landje tot de verbeelding spreekt, dan is het wel Monaco. Super leuk om lekker rond te struinen en je ogen uit te kijken. Rolls Royces tellen heeft geen zin, want dan raak je alleen maar de tel kwijt. Ook qua eten kan het behoorlijk over de top zijn. Denk bijvoorbeeld aan een (side dish) salade met alleen blaadjes sla in het Fairmont hotel voor …… 29 euro! De blaadjes sla waren best knapperig, daar niet van, maar dat doen we dus ook niet meer! Toch moet je je vooral niet laten weerhouden om een keer naar Monte-Carlo te gaan en er ook een vorkje te prikken. Er zijn nl. ook restaurants met gerechten onder of rond de 25 euro. Hieronder mijn top 5.

tongstrelende tuna tataki van Miami beach

Miami Beach

Dit is een van de (schaarse) strandtenten van Monaco. Je zit er heerlijk ongedwongen en het eten en service is van goede kwaliteit. Vis, Vlees, pasta’s en pizza’s, je kan je er allemaal aan vergrijpen voor relatief weinig geld. Oh ja, bestel niet te veel, want het zijn gigantische porties!

Me @ Miami Beach

Stars and Bars

Een bar/ restaurant in Amerikaanse stijl, mooi gelegen aan de haven. Perfect voor een goede hamburger/ taco’s/ chicken wings. Ideaal voor gezinnen met kinderen, want ze hebben een zaaltje met elektrische speelgoed motoren. Het is ook een hang out voor de formule 1 coureurs, dus misschien raakt je man (of jijzelf ;-)) ook nog in extase als Hamilton plots voorbij loopt.

op de kaart van La note bleue vind je altijd wel iets lekkers

La note bleue

Dit is ook een strandtent, pal naast Miami Beach. Het schijnt het lievelingsrestaurant te zijn van Tatjana, maar ik heb haar daar nog nooit kunnen spotten. Ze hebben een internationale kaart, met bijvoorbeeld sushi en werkelijk heerlijke curry’s. Ook kan je er terecht voor de Franse cuisine. Vaak zijn er jazz bandjes. Deze tent is wel (ietsje) duurder dan buurman Miami Beach, maar je zit er “très Monaco”.

Curry eten doe je bij La note bleue
Curry eten doe je bij La note bleue

La Salière

Lekker Italiaans eten zoals het bedoeld is. La Salière ligt aan de gezellige haven van Fontveille. Neem vooral de Papardelle met tomaat en room. Niet te evenaren! Aan de rekening specificeren doen ze trouwens niet. Je krijgt een vodje met het totaalbedrag en dat betaal je gewoon als het acceptabel is. Ps: dit is ook de favoriete hang out van Max Verstappen, die woont er nl. om de hoek.

free view op de Port Hercules

Caffé Milano

Deze nieuwe ster aan het front ligt prachtig in een hoekje van de Port Hercules. Probeer een tafeltje aan de buitenkant te krijgen, dat zijn de beste plekjes. Ze hebben een internationale kaart met een Italiaans tintje. Denk aan een escalope Milanese die niet op je bord past of werkelijk goddelijke pizza met verse tomaten. Yummy!

vis buideltjes van Milano