BYE BYE WINTER LODGE NOORDWIJK

 

Winter Lodge Noordwijk

Hou jij van het strand, lekker eten en een easy lay back sfeer? Dan ben je bij de Winter Lodge in Noordwijk absoluut aan het goede adres. Bij de Lodge is het altijd warm in beide betekenissen van het woord. De open haard knispert lekker bij binnenkomst en ook door het personeel wordt je allerhartelijkst ontvangen. De voorkant bestaat uit een glazen kas, die prachtig uitzicht biedt op het strand en de zon, die (mits aanwezig ) aan het einde van de dag langzaam in zee zakt. Het tweede gedeelte is de lodge, die net als de voorkant, stijlvol is ingericht met een natuurlijke twist.

Winter Lodge wordt De Branding

Na de winter sluit De Lodge en op dezelfde locatie verschijnt dan haar zomerse evenknie: strandtent de Branding. De eigenaren hebben er nl. voor gekozen om mee te doen met de 2-jaarlijkse wisseling van zomer naar winter en andersom. In de winter tref je dus de warme Winter Lodge en in de zomer een geweldige strandtent. Daar kan je heerlijk lui op het terras met een glas rosé in de hand genieten van de ondergaande zon. Qua menukaart verandert er ’s winters/ ’s zomers niet zo gek veel. Deze steekt elk seizoen goed in elkaar, met veel verse gerechten en voldoende keuze. Aanrader is de speciale mixed starter, bestaande uit smaakvolle variëteiten zoals bijvoorbeeld sushi, serrano ham en een soepje. Leuk om te delen met elkaar. Ook de salades zijn erg goed, vooral de Caear Salade. De porties zijn niet misselijk en dus prima als hoofdgerecht te doen.

Neem je krukje mee naar huis

De meubels en accessoires van Winter Lodge aka De Branding zijn zo leuk; je zou ze zo in je eigen huis willen zetten. En dat kan toevallig ook, want 2 keer per jaar gaat het hele interieur in de ramsj en kan je bijvoorbeeld dat ene beeldige krukje mee naar huis nemen (wel netjes tegen betaling, hè?!). Vervolgens verschijnt er in het nieuwe seizoen weer een geheel ander interieur.  Volgens de eigenaren dé ideale manier om elke keer weer even lekker fris opnieuw te beginnen. Zit wel wat in!

Hoofdgerechten

Wat kan je zoal op je bordje verwachten, daar aan het Noordwijkse Strand? De afdeling hoofdgerechten is in ieder geval lekker gevarieerd. Van een halve kreeft met frieten, naar een hele zeebaars met groenten, tot een (echt verrukkelijke!!!!) gegrilde tonijnsteak met Aziatische groenten en wilde zwarte rijst. En dat allemaal voor een keurige prijs-kwaliteit verhouding, hoe dat zo mooi op zijn Hollands heet.

winter lodge

Houtoven & knappe pizzabakker

Ze hebben ook een houtoven, waarnaast een alleraardigste pizzabakker (zie foto) zijn best staat te doen op knapperige Margarita’s en andere lekkere pizza’s met mooi klinkende Italiaanse namen. Hmmmm…..het water loopt me al weer in de mond tijdens het schrijven van dit artikel.

Bier

Verder hebben ze een leuk gevarieerd bierassortiment, met exotische biertjes als Thai Thai, Mannenliefde en Green Bullet. Koren op mijn molen, want ik ben gek op een lekker biertje op zijn tijd. Vroeger heb ik nl. voor een bierbrouwerij gewerkt en daar heb ik een behoorlijke biertik aan overgehouden. Vooral het biertje Bruut Stennis vind ik errrruuuuug lekker en bestel ik hier dan ook vaak.

Toetjes

Vernuftig zijn verder de meisjes die grote plateau’s met verleidelijke toetjes dragen en met een grote glimlach zo’n plateau voor je neus neerzetten. Tja, probeer daar maar eens weerstand aan te bieden! No escape dus. Maar goed, voor een keertje maakt niet uit, toch?

Tot slot

Ik denk dat je na het lezen van dit stuk wel begrijpt dat de Winter Lodge en De branding hoog scoren op mijn lijstje van favo restaurants. Een prachtige plek, good food en een geweldige ambiance. Zowel ’s zomers als ’s winters. Wat wil een mens nog meer?

credits hoofdfoto: Barts Boekje

pizza