CATCH BY SIMONIS SCHEVENINGEN

CATCH TUNA forever39.nlDe naam Simonis is niet onbekend in telefoongebied 070. Al meer dan 100 jaar verzorgt deze familie op meerdere locaties in Scheveningen en Den Haag kwalitatief goede visjes. Sinds 2013 is daar in de tweede haven van Scheveningen flagstore-restaurant Catch bijgekomen (nb: kennen jullie de tweede haven al? Dit is echt een super leuk stukje Scheveningen). Catch is al snel een van mijn lievelingsrestaurants geworden. Je eet er nl. in een prachtige, cosmopolitische omgeving de meest heerlijke viscreaties. Je kunt er ’s middags terecht voor een simpel, doch lekker broodje met gerookte zalm, of een goed gevulde caesar salade, maar je kunt op dit tijdstip ook al losgaan op prachtige schalen met fruits de mer, sushi, of de meest uiteenlopende vissoorten en dito bereidingen. En ’s avonds worden de lichten gedimd, zodat je in sfeerverlichting de smaakvolle gerechtjes kunt oppeuzelen. Denk bijvoorbeeld aan gebakken tarbot met een schuim van beurre blanc, risotto en bospaddestoelen. Of kreeft met Stellendamgarnaaltjes. Maak me gek! Wel ben ik diep bedroefd over het wijzigen van de tuna-starter. Dit gerecht bestond uit 3 zalige bereidingen van tonijn en was -by far- mijn lievelingsgerecht van de kaart (zie foto). Dus lieve Catch-mensen, mochten jullie dit lezen…..

 

 

catch oesters 3 forever39.nl

Ook beschikt Catch over een -zacht uitgedrukt- aangename en goed uitgebalanceerde wijnkaart. Zo hebben ze standaard allerlei mooie Bernarduswijnen op de kaart, waar ik groot fan van ben, en ook de huiswijnen zijn zeer goed te doen (de huiswijn Revelation, een Chardonnay, heeft bijvoorbeeld wat weg van de Bernardus).

 

 

 

catch mo 2 forever39.nlVerder is de samenstelling van de gasten zeer gemêleerd, variërend van hippe vogels, families met oma op kop, zakenmensen, tot echte Scheveningers. Een mooie melange dus. Ik was er laatst met een groep vriendinnen op een zondagmiddag en dat was een topmiddag. Heerlijk genieten van de sushi, oesters en gegrilde tonijn met een goed glas wijn erbij en ondertussen lekker keuvelen en lachen, wat wil een mens nog meer? Kortom, wil je een keertje echt lekker eten in een aangename omgeving, breng dan vooral een bezoekje aan het Scheveningse Catch.

 

foto credits hoofdfoto: wkarchitecten.nl