CLAIRE LOVES FASHION

Mijn naam is Claire en ik ben geen blogger maar iemand die veel interesse heeft in Fashion, lekker eten en het gezellig hebben met mijn familie, vriendinnen en vrienden. Ben net een paar weken geleden met m’n vriendinnetje naar Londen geweest waar we 3 dagen in Harrods, Selfridges en andere mooie winkels hebben rond geshopt. Echt geweldig is het daar altijd. Door alles te zien, te voelen en te passen krijg je een goed beeld van wat er in de mode is. Het is echter de kunst om de juiste spullen in te kopen en vervolgens ook een strikt beleid los te laten op het bijhouden van je kast. Hieronder zal ik mijn belangrijkste tips met jullie delen.

Tegenwoordig koop ik niet meer alles wat los en vast zit maar denk ik goed na wat er nog ontbreekt in mijn kasten.  Verder stel ik mezelf voor de aankoop de vraag: ga ik het echt dragen of is het puur voor de “HEB”? Toch puilt regelmatig mijn kast uit en heb ik geen overzicht meer wat erin hangt. Daarom mest ik letterlijk twee maal per jaar mijn kasten uit. Dan haal ik al mijn kasten leeg  en ga stuk voor stuk alles langs, zelfs panty’s, sokken, riemen, tassen etc…..Mijn nichtjes, die naast mij wonen, zijn dan super blij want alles,  wat ik niet meer wil,  krijgen zij. Ze vragen ook regelmatig; “Claire wanneer ga je kasten weer opruimen, want we zijn weer toe aan toe aan iets nieuws”. 

Ook is het goed om je kasten minimaal twee maal per jaar goed schoon te maken, dit is om motten en luchtjes te voorkomen. Een frisse uitgezochte kast is fijn om de dag overzichtelijk mee te beginnen. Zorg ervoor dat alles wat je weer terug in de kast hangt, schoon is. Een andere indeling van je kast doet soms ook wonderen, kijk maar naar Zara en H&M. Zij verplaatsen hun rekken om de 5 dagen, zodat je niet altijd hetzelfde bloesje blijft pakken maar er moeite voor moet doen om te zoeken waar het ligt. Zo ga je onbewust even je kast door en zie je weer iets hangen dat je al langere tijd misschien niet hebt gedragen.

Hieronder wat gouden tips die ik zelf standaard toepas op mijn kasten:

  • Ruim je kast dus minimaal 2x per jaar op en maak een ander blij met je overtollige kleding
  • Haal je kast eerst helemaal leeg en maak ‘m goed schoon met een sopje
  • Als je iets langer dan een paar jaar niet hebt gedragen doe het dan weg want waarschijnlijk ga je het nooit meer dragen
  • Probeer allerlei setjes van je kleding te maken zodat je precies ziet wat er nog ontbreekt in je kast
  • Zorg ervoor dat je alles goed kunt zien en niet een propvolle kast hebt. Om ruimte te creëren kun je smalle hangers gebruiken
  • Hang de kleding opnieuw in de kast op kleur, wol bij wol, katoen bij katoen

Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren om eens kritisch naar je eigen kast te kijken, zodat je wat meer overzicht hebt en ’s ochtends nooit te lang hoeft te twijfelen over je outfit!