DE CAPUCHONSWEATER IS TERUG!

Soms zijn er van die kledingstukken uit het verleden die nog altijd een glimlach om je mond kunnen toveren. Zo ook met de capuchontrui. Tijdens mijn studententijd, hoorde een capuchonsweater zo ongeveer bij het dagelijkse tenue. Ik had ze in alle kleuren van de regenboog en combineerde ze vooral met spijkerbroeken, maar ook wel met spijkerrokjes. Ze waren warm, comfi en brachten ook een zekere coolness met zich mee. Uiteraard waren ook de opschriften belangrijk, Amerikaanse universiteiten deden het in ieder geval goed. Ik heb deze truien nog jaren gedragen, maar in hun nadagen vooral tijdens het sporten of ’s avonds op de bank. En als ik me niet vergis, zullen er achterin mijn kast vast nog wat relikwieën uit dit tijdperk liggen. Ik koester in ieder geval warme gevoelens over deze gekapte sweaters.

Genoeg nostalgie, nu de link naar het heden: de capuchon mag nl. weer! Je leest het goed; hooded sweaters, shirts en zelfs vesten gaan het (weer) helemaal worden. Ik kan hier erg blij van worden en kan niet wachten om een leuk exemplaar aan mijn collectie toe te voegen. Ik ben dan ook ijverig op zoek gegaan naar leuke modellen en vond de volgende (throwback) juweeltjes.

hoodie

Een lekkere old skool hoodie van Twin Tip. 24,95 euro

 

 

1

Ook modekoning Karl Lagerfeld heeft de capuchon-trend opgepikt. 199,95 euro

2

Een luchtige hoodie van Bench, leuk in combi met een hoogwater jeans, een mooie riem en veel armbanden. 49,95 euro

Zit er iets leuks voor je bij?